Sophie Moerman
Sophie Moerman Lifestyle 12 dec 2015 / 11:27 uur

Androgyn model deelt foto’s als VS-angel

Ze heeft alle juiste maten, maar toch zal ze nooit een show van Victoria’s Secret mogen lopen. Het androgyne model Rain Dove heeft namelijk een te mannelijk gezicht. Om te laten zien dat zij ook een ‘Angel’ zou kunnen zijn, heeft ze foto’s van haar lichaam gedeeld, met daarop de hoofden van Victoria’s Secret-modellen.

Rain Dove is een succesvol model, dat veel internationale shows loopt en onlangs het eerste vrouwelijke model in een reclame voor mannenkleding was. Toch is haar droom een contract bij Victoria’s Secret, maar met haar korte haar en mannelijke gelaatstrekken lijkt dat onmogelijk.

Anders = sexy

Op de foto’s is haar vrouwelijke lichaam te zien, met daarop het hoofd van een VS-model geplakt. Daarnaast dezelfde foto, maar dan met haar eigen gezicht. ,,Ik wil hiermee aantonen dat anders ook sexy kan zijn”, aldus het model tegenover The Huffington Post.

Beperkte visie

Rain wil niet alleen de perceptie van schoonheid in de modewerled veranderen, maar ook daarbuiten. "Tijdens mijn carrière heb ik uit eerste hand ervaren wat mensen als mooi beschouwen. Ik ben het niet. De meeste mensen zijn het niet. De visie hierop is heel beperkt, en daar moet verandering in komen."

Walgende geluiden

"Er wordt mij vaak gezegd dat ik een goed model zou zijn voor bepaalde lichaamsdelen. Maar ze maken lettterlijk walgende geluiden over mijn karakterisieke gezicht”, gaat ze verder. ,,De manier waarop we over schoonheid denken moet veranderen. En dat begint bij ieder van ons, individueel. We mogen ons niet verstoppen, maar moeten rechtstaan om te durven zeggen: ‘ik besta’. Dat alleen al is mooi."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Androgyn model deelt foto’s als VS-angel
Sluiten