Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 17 dec 2015 / 13:00 uur

8 x Tips tegen vlekken in noodsituaties

We maken ons liever druk om andere zaken dan wassen en schoonmaken. Maar mocht je je plots in een noodsituatie bevinden – zoals een ladder in je panty, dan kun je er maar beter vroeg bij zijn. Metro Lifestyle schotelt een hapklaar lijstje voor om je te redden uit vleksituaties.

1. Krassen op leer

Heb je krassen op je lievelingsschoenen of tas? Smeer de kras in met een beetje moisturizer (ja, die voor op je gezicht) op een wattipje tot de kras weg is.

2. Ladder in je panty

Spuit de panty – voordat je de deur uit gaat – in met haarlak om te voorkomen dat er een ladder in komt (mocht er al een ladder in zitten, stop deze dan met blanke nagellak).

3. Gele oksels

Heeft je witte lievelingsblouse of t-shirt gele oksels? Smeer de oksels in met vers citroensap voordat je het in de wasmachine doet.

4. ‘Hard’ t-shirt

Was je t-shirt voorheen heerlijk zacht en voelt het nu ruw aan? Laat je t-shirt weken in een badje met (een half kopje) zout voor ongeveer drie dagen. Spoel het shirt daarna uit en was het mee met je overige was.

5. Een tas met olievlekken

Haal de olievlek uit je lievelingstas door de vlek in te smeren met babypoeder. Laat de poeder een nachtje intrekken. De vlek moet daarna zo goed als verdwenen zijn.

6. De pluistrui

Blijft je pluistrui haartjes verliezen? Stop je trui in een afgesloten plastic zak, een nacht in de vriezer. Laat de trui drogen en ga er voor de zekerheid met een kledingroller (zo’n rol met een plaklaag) overheen om de laatste losse pluisjes te verwijderen.

7. Krappe schoenen

Maak je krappe schoenen weer draagbaar door ze te föhnen. Doe een paar (grote) sokken aan, trek je schoenen aan en zet de föhn op de plekken waar de schoenen knellen. Het leer wordt warm en vormt zich naar je voet alsof je ze hebt ‘ingelopen’.

8. Vlekken op suède

Verwijder vlekken van suède door met een broodkorst op de plek van het vuil te smeren. Wrijf zachtjes over de vlek zodat je het suède niet beschadigt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
8 x Tips tegen vlekken in noodsituaties
Sluiten