Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 21 dec 2015 / 19:00 uur

6 x Tips voor een staycation

Heb je een duur jaar achter de rug, waardoor je je dat kerstripje niet kan veroorloven? Niet getreurd, want zo maak je van je kerstvakantie een staycation.

We snappen heel goed dat je tijdens de kerstvakantie niet twee weken lang thuis wilt zitten. Met deze tips krijg je toch een beetje het gevoel dat je weg bent zonder dat je daadwerkelijk op reis gaat.

Boek een spa-dag

Tijdens een vakantie is het hoofddoel om te relaxen. Even geen werk of andere stressmakers. Jouw Netflixaccount heb je ondertussen rijkelijk gebruikt dus het wordt tijd voor wat anders. Met een dagje spa ben je er even tussenuit en komt relaxter thuis dan ooit.

De bucketlist
Heb jij een bucketlist, maar geen tijd om er iets van te kunnen doen? Dan is nu het moment. Plan die parachutesprong. Dan heb je in ieder geval een leuk verhaal te vertellen na de vakantie.

Bezoekjes

Er zijn musea, dierentuinen en andere attracties in Nederland die je gewoon bezocht moét hebben. Dus trommel een vriend op of ga lekker in je eentje, maar deze vakantie ga je eindelijk die Nachtwacht zien.

Hollandse roadtrip
Blijf je altijd binnen bekend gebied? Pak de auto en rijd naar een andere hoek van Nederland. Ga cityshoppen in Groningen, Maastricht of Leeuwarden of ga juist wandelen op de Veluwe.

Ontdek de gastronomie

Probeer een keer een nieuw restaurant, doe mee aan een cursus bakken of ga naar een wijnproeverij. Nadat iedereen terugkomt van vakantie bak jij een overheerlijke taart of vertel je alles over de Pinot Noir.

Onderga een stijltransformatie
Misschien niet heel erg vakantie-gerelateerd, maar soms zijn mensen toe aan verandering. Deze twee weken zijn uitermate geschikt voor een metamorfose. Boek een afspraak bij de haarsalon, ga eens uitgebreid shoppen in winkels waar je nooit komt of speel met een nieuwe beautylook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
6 x Tips voor een staycation
Sluiten