Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 21 dec 2015 / 15:03 uur

6 x last minute make-uptips

Een ongebruikelijk kleurtje, een glittertje of een andere vorm: de feestdagen zijn hét moment om te experimenteren met make-up. Hijs de klassiekers in een nieuw jasje en kwast je klaar voor het kerstdiner of de jaarwisseling.

Big eyes met potlood

Om je ogen groter te doen lijken, kun je met een wit oogpotlood de waterlijn van je onderste ooglid inkleuren. Je kunt ook een ‘nude’ oogpotlood gebruiken als je wit iets te opvallend vindt.

https://www.youtube.com/watch?v=24qDrt6ouKU

Eyeliner en plakband

Mocht je de kunst van het ‘eyelineren’ nog niet helemaal onder de knie hebben, dan kun je met een doodgewone rol plakband al een heel eind komen. Of post-its als alternatief. Plak het papier of de plakband in de hoek van de eyelinerwing die je wilt creëren. Hoe schuiner het plakband, hoe hoger de hoek. En als je uitschiet, dan zit niet je gezicht, maar het plakband onder.

Volle weelderige wimpers

Ben je niet zo’n fan van nepwimpers en ook niet gezegend met een volle bos? Trek de babypoeder uit de kast.

Doe wat poeder op je hand en rol een schoon wenkbrauwborsteltje door de poeder heen. Kwast zachtjes de poeder op je wimpers -op dezelfde wijze als je je mascara aanbrengt. Je kunt de babypoeder vooraf aanbrengen of tussen verschillende lagen mascara door. Hierdoor blijft de mascara beter zitten en lijken je wimpers voller.

Glanzende ogen

Wil je niet je hele ogen bedekken met oogschaduw, maar wel een frisse en feestelijke look hebben? Dep wat glimmende of glanzende oogschaduw in je ooghoeken. Dit staat niet alleen erg feestelijk (want shine!), maar je ogen lijken hierdoor ook een stukje groter.

Magisch met mascara

Wil je je wimpers ook in feestelijke stemming brengen, maar heb je geen zin in een kliederboel? Pak een visitekaartje (of prijskaartje van je nieuwe feestjurkje) en hou deze achter je bovenste wimpers. Zo kun je precies zien of alle wimpers in de lak zijn gezet, en of de gekrulde kleine wimpers ook onder de mascara zitten.

Eyeliner alternatief

Is je eyeliner zoek, op of uitgedroogd en wil je het per se op voor het kerstdiner? Pak dan je mascara erbij en strijk met een dun make-upkwastje langs de mascaraborstel. Lijkt net echt!

Foto’s: Screen shots YouTube en Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x last minute make-uptips
Sluiten