Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 29 dec 2015 / 13:00 uur

5 x Items voor een luxer interieur

„Een nieuw jaar, een nieuwe ik.” We zien bijna niet anders voorbijkomen op social media of blogs. Maar wat nou als we er ‘een nieuw jaar, een nieuw interieur’ van maken? Deze stukken geven de aankleding van je huis een luxe upgrade, zonder dat dit al te veel geld hoeft te kosten.

Op Instagram vind je genoeg prachtkiekjes van mooie woonkamers, werkplekken en andere gestileerde ruimtes. Om zelf zo’n interieur te hebben, hoef je heus geen fortuin uit te geven. Je kan met een paar simpele items je inrichting aardig opleuken.

Planten

Verspreid een paar kleine planten of plaats één grote eyecatcher in je woonkamer. Een beetje groen maakt een kamer al snel huiselijk.

Kledinghangers

Mensen met een eigen thuiswerkplek hebben vaak niet een heel groot bureau. Met een lamp, een laptop of computer, wat schrijfgerei en misschien wat papieren is een tafel al heel snel vol. Gebruik de muur op de plek op te leuken. Hang een foto of ander ontwerp aan de muur. Of sla een spijker in de muur en hang door middel van kleerhangers wat tijdschriften aan de muur.

Kijkboeken

Bekijk magazines of interieurblogs en overal zie je kijkboeken voorbijkomen. Dit zijn grote boeken met enkel foto’s van modetijdperken, series van fotografen of interieurboeken. Koop er een aantal, maak een stapel voor op de salontafel of plaats er een paar als basis in een kast.

Fotokunst

Naast de werkplek kun je natuurlijk ook een kale muur bezaaien met mooie platen. Combineer quotes met foto’s en tekeningen, lijst ze in en hang ze aan de muur. Maak wel eerst een plaatsing aan de muur met gekleurd tape om te kijken of het geheel mooi is, voordat je gaten gaat boren.

Vintage

Nieuwe meubels hoeven niet duur te zijn. Kijk eens bij de kringloopwinkel of spit door de berging van je oma. Misschien staat er een gedateerd stuk die door een likje verf een tweede leven krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
5 x Items voor een luxer interieur
Sluiten