Moïra van Sas
Moïra van Sas Lifestyle 15 dec 2015 / 12:59 uur

40 procent van de vrouwen komt klaar in slaap

Natte dromen zijn een fenomeen waar menig puberjongen vroeg of laat mee te maken krijgt. Maar niet alleen mannen genieten in hun slaap van hete fantasieën, ook vrouwen komen vaak tot een hoogtepunt in dromenland. Dat blijkt uit onderzoek.

Amerikaanse wetenschappers kwamen tot de conclusie dat 37 procent van de vrouwen onder de 45 jaar weleens klaarkomt in de slaap. Een opvallend hoog aantal, zeker als je bedenkt dat amper de helft van de vrouwen klaarkomt tijdens seks met hun partner. De vrouwen die meededen aan het onderzoek, omschrijven de orgasmes als ‘een cadeautje van het brein’.

70 procent van de vrouwen heeft seksueel getinte dromen, tegenover 100 procent van de mannen. 5 procent van de ondervraagde vrouwen gaf aan haar eerste orgasme ooit gehad te hebben in de slaap.

Een van de onderzoekers legt uit dat de orgasmes van vrouwen puur psychologisch kunnen zijn. De vrouwen bereiken het hoogtepunt in hun slaap vaak slechts door te fantaseren. En hoe ouder en zelfverzekerder vrouwen worden, hoe vaker ze klaarkomen. Een prettig vooruitzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
40 procent van de vrouwen komt klaar in slaap
Sluiten