Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 22 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

4 x Je stropdas knopen

Tijdens de feestdagen pakken natuurlijk ook de mannen uit met hun outfit. Een trendy pak, of een colbert met nette jeans is niet af zonder een mooie stropdas.

Maar aankomen bij je ouders, je zus of je schoonfamilie met een lelijke stropdasknoop is not done. Met deze vier opties doe je het wel goed.
Er zit nogal veel verschil in de vorm en vooral de gelegenheid van een knoop in een stropdas. Door middel van vier YouTubefilmpjes van Howcast strop jij je das sowieso goed. Dan is het alleen nog kiezen voor welke knoop je gaat.

De Windsor

Deze knoop is het meest voorkomend en vooral erg zakelijk. Men noemt het ook wel een dubbele knoop. De knoop zelf ziet eruit als een grote omgekeerde driehoek. Het voordeel is dat de Windsor altijd goed is, alleen heel origineel is het niet.

De halve Windsor

Deze knoop is wat meer casual. De knoop is nog steeds een omgekeerde driehoek, maar omdat je een omslag minder doet is de knoop asymmetrisch. Het blijft per slot van rekening je familie dus het mag allemaal wat losser. Voor een informelere gelegenheid is deze knoop een aanrader.

De Pratt

De Pratt lijkt heel erg op de Windsor, alleen is de knoop niet zo aanwezig. De driehoek is iets kleiner en daardoor degelijker. Het zakelijke gevoel valt daardoor weg, zodat je er alsnog netjes uitziet zonder dat je op een zakenman lijkt.

De Merovingische knoop

Niet alleen moeilijk om uit te spreken, maar ook om uit te voeren. Wil je écht uitpakken met jouw knoop, dan ga je natuurlijk voor deze. Blijkbaar houd je wel van een uitdaging, want deze stroptechniek vergt wat oefening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.