Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 2 dec 2015 / 11:25 uur

4 x Beautymaskers van banaan

De gele kromme fruitvrienden kunnen prima door als tussendoortje. Ze zijn gezond, makkelijk om mee te nemen en je krijgt er energie van. Maar in plaats van hem op te eten kan je er nog iets mee: smeer hem eens op je gezicht. Metro Lifestyle tipt gezichtsmaskers met als hoofdingrediënt banaan.

Het begrip bvo’tje (banaantje voor onderweg) krijgt een nieuwe lading dankzij het altijd creatieve beautyland. Want bananen op je gezicht, dat is zo gek nog niet. Bananen zitten namelijk barstensvol vitaminen A, B en E en potassium. Deze ingrediënten zijn natuurlijke heelmeesters voor een droge huid en gaan de strijd aan met bacteriën. En de bonus van de banaan is de schil: deze helpt donkere vlekken door bijvoorbeeld de zon te verminderen en maakt je tanden witter.

Banaan-honingmasker

Heerlijk als ontbijtje, maar net zo goed voor je huid. Banaan reinigt je huid en honing zorgt ervoor dat het niet uitdroogt.Hoe maak je het? Pureer één banaan met een eetlepel honing. Roer het goedje en smeer het op je gezicht. Laat het maximaal vijftien minuten intrekken en reinig je gezicht met lauwwarm water.

Banaan-citroensapmasker

Als je last hebt van een vette huid, zal dit masker dankzij het citroenzuur helpen om je huid te reinigen.Hoe maak je het? Prak een rijpe banaan, knijp het sap van een halve citroen erbij en smeer het op je huid. Laat het masker maximaal tien minuten intrekken en spoel je gezicht af met lauwwarm water.

Banaan-avocadomasker

Dit masker heeft ongeveer dezelfde werking als de honingvariant. Waar de banaan reinigt zorgen de vette ingrediënten van de avocado voor een soepele en zachte huid.Hoe maak je het? Pureer een halve avocado samen met één banaan. Breng het aan op je gezicht en laat het goedje maximaal twintig minuten intrekken. Reinig vervolgens je huid met lauwwarm water.

Banaan-yoghurtmasker

De yoghurt in dit masker helpt om rode vlekjes op je huid te verminderen en voorkomt puistjes. De banaan zorgt voor een zachte en gereinigde huid.Hoe maak je het? Doe twee eetlepels (doodnormale) yoghurt in een kommetje met één geprakte banaan en laat het vijftien minuten intrekken. Was vervolgens je gezicht met lauwwarm water schoon.

Reageer op artikel:
4 x Beautymaskers van banaan
Sluiten