Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 27 nov 2015 / 10:22 uur

T-shirt American Apparel veroorzaakt problemen

American Apparel, een sportief merk uit de Verenigde Staten, staat bekend om zijn controversiële acties. Er kan er weer eentje aan de lijst worden toegevoegd..

Vandaag is het Black Friday en nergens is die dag zo populair als in Amerika. Net als bijna alle andere winkels en webshops doet ook American Apparel mee aan de kortingsdagen. Medewerkers kregen speciale werkkleding voor die dag, waaronder een T-shirt met de tekst ‘Ask me to take it all off’ erop.

Aanranding

Een vrouwelijke medewerker was op z’n zachtst uitgedrukt ‘not amused’. „American Apparel moedigt de klanten bewust aan om mij en mijn collega’s, waarvan sommigen zelfs maar vijftien jaar zijn, aan te randen” vertelt de anonieme werknemer aan The Mary Sue.

Het commentaar van de medewerker werd snel opgepikt door het grote publiek. De winkelketen heeft dan ook snel gereageerd met een officiële email. Hierin staat dat de T-shirts niet gedragen worden tijdens de sale-dagen. Uiteraard is het vanuit American Apparel nooit de bedoeling geweest om ongepaste reacties uit te lokken.

In vorige campagnes zagen we al topless modellen, meiden gekleed in enkel sportsokken en zeer ongepaste poses. Met deze actie is maar weer bewezen dat het bedrijf niets heeft geleerd van hun eerdere fouten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
T-shirt American Apparel veroorzaakt problemen
Sluiten