Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 4 nov 2015 / 14:07 uur

Een facial voor je vagina

Als je denkt dat verzorging tussen je benen stopt bij waxen of opfrisdoekjes, dan heb je het mis. Een ‘vajacial’ is het nieuwe ding dat je vagina hetzelfde resultaat biedt als de bekende facial. Alleen is deze variant dus niet voor het gezicht.

De behandeling

De vajacial-behandeling wordt vooral gedaan na het waxen of ontharen van de bikinilijn en duurt gemiddeld één uur. Het maakt – net als bij een facial voor het gezicht – de huid zacht en soepel. Daarnaast zorgt een vajacial ervoor dat de huid rond de vagina minder droog is en maakt het de huid rondom de vulva wat strakker. Dit geldt met name voor vrouwen die in de menopauze zitten. Bovendien zou de vajacial de seksdrive verhogen.

Vraagtekens

Maar er zijn ook vraagtekens bij deze nieuwe trend, bijvoorbeeld over de veiligheid. Zo vertelt klinisch schoonheidsspecialist Anusha Manini aan Times of India: „De vagina is extreem gevoelig, dus ik zal niet adviseren rond dat gebied chemische stoffen te gebruiken. Het is belangrijk je vagina schoon en zacht te houden, maar daarvoor hoef je niet per se naar een salon.”

Momenteel worden de vajacial-behandeling aangeboden in verschillende salons in New York en Los Angeles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een facial voor je vagina
Sluiten