Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 10 nov 2015 / 14:45 uur

’80 procent Nederlandse kledingmerken niet duurzaam’

De prestaties van Nederlandse kledingmerken op het gebied van duurzaamheid en arbeidsomstandigheden -bij de fabricage in buitenlandse fabrieken- laat nogal te wensen over. Dat blijkt uit een onderzoek van Rank a Brand en Schone Kleren Campagne.

Maar liefst tachtig procent van de ruim honderd onderzochte merken krijgt de laagste klassering, het E-label.

De spijkerbroekmerken Kings of Indigo en Kuyichi springen er positief uit. Ze komen weliswaar nog niet in aanmerking voor de hoogste klassering, het A-label (‘topmerk’), maar wel voor het B-label en dat wil zeggen dat ze ‘goed op weg zijn’. Daarmee zijn deze merken de best presterende Nederlandse kledingmerken op het gebied van duurzaamheid.

Goed op weg

Redelijk op weg zijn de modemerken G-Star en Mud Jeans. Het volledige overzicht is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’80 procent Nederlandse kledingmerken niet duurzaam’
Sluiten