Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 12 okt 2015 / 10:45 uur

Stella McCartney furieus over kopiëren iconische tas

Natuurlijk, imitatie is het grootste compliment, zo luidt de uitdrukking. Maar daar is Stella McCartney het niet helemaal mee eens…

Lees ook: Merken gaan keihard strijd aan tegen neppers

De Britse ontwerpster vindt dat Steve Madden zich voor zijn tassencollectie wel heel erg heeft laten inspireren door haar iconische Falabella bag, en klaagt de New Yorkse ontwerper aan, zo meldt WWD. In het 22 bladzijden tellende document dat Madden heeft ontvangen beschuldigt McCartney hem onder meer van „inbreuk van merkrecht, oneerlijke concurrentie, misleidende handelspraktijken en verkoop van een knock-off”.

Lees ook: ‘Mensen willen weten waar een kledingstuk vandaan komt’

De Falabella bag van McCartney is één haar meest bekende ontwerpen. Een kleine uitvoering kost ruim 700 euro, terwijl een gelijksoortige tas van Steve Madden voor nog geen 100 euro in de winkel ligt. De gelijkenis is dusdanig treffend dat de beide merken met elkaar verward kunnen worden, zo is verder in het document te lezen.

Lees ook: Interview Tommy Hilfiger: ‘Het beste moet nog komen’

Steve Madden heeft nog niet gereageerd op de zaak.

View post on imgur.com

Links het origineel van Stella McCartney, rechts dat van Steve Madden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stella McCartney furieus over kopiëren iconische tas
Sluiten