Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 12 okt 2015 / 11:50 uur

Model worden kan nu gewoon online

„Ik wil mijn kennis en ervaring op een eenvoudige, moderne en leuke manier overbrengen”. En dus begint de 87-jarige Daphne Selfe, zelf model, een online cursus model worden.

Lees ook: Instagramvolgers steeds belangrijker voor modellen

Selfes modellencarrière telt al 66 jaar en de Britse schone heeft sinds vorig jaar april zelfs de officiële titel als ’s werelds oudste supermodel op haar naam staan. Als er iemand je kan vertellen wat er allemaal bij komt kijken om model te worden, is zij het dus wel. En dat doet ze dan ook: ze start een online cursus. In zes weken tijd krijg je alle ins en outs te horen over het modellenvak. „Veel van de dingen die ik vroeger leerde, zijn nog steeds van toepassing als je aan de top van het modellenleven wilt staan”, zo zegt ze.

Lees ook: Model weigert bont; stript op de catwalk

Zelf volgde ze in 1950 ook een opleiding tot model, op een speciale school in Londen. Dat soort opleidingen bestaan nu niet meer, en daarom is ze er zelf maar één gestart. „Dankzij het internet kan ik mijn ervaring aan iwe dan ook waar dan ook in de wereld delen,. Ik wil modellen van welke leeftijd dan ook een goede start geven.”

Lees ook: Dit vinden kinderen van Fashion Week

Een online cursus van Selfe kost omgerekend 1350 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Model worden kan nu gewoon online
Sluiten