Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 15 okt 2015 / 06:55 uur

Modecolumn Sigrid Stamkot: Ik en m’n tas

Hij en ik zijn onafscheidelijk. De ene keer heb ik een voorliefde voor -namedrop alert – mijn wat kleinere Marc by Marc Jacobs, de andere keer is m’n vintage Mulberry niet van mijn schouder te slaan. Vaak ook bungelt die cognacbruine aan m’n arm, uit dat leuke boetiekje in New York waarvan ik de naam en locatie had moeten onthouden.

Verschillende groottes voor verschillende outfits voor verschillende gelegenheden.

Toch verandert de inhoud nauwelijks. Bij iedere tasswitch wordt die bijna integraal van het ene naar het andere exemplaar overgeheveld. Ja, ook als ik van klein naar groot ga. Niet kijkend naar wat die berg paperassen en troepjes nu eigenlijk behelst. En dus sleep ik al zeker een jaar van alles overal mee naartoe, zonder dat ik het weet.

Een kleine bloemlezing: een halfvolle neusspray. Ik kan me de laatste keer dat ik het goedje nodig had niet eens meer heugen, dus het kan gerust al drie jaar heen en weer worden gezeuld. Maar hé, je kan ooit, in de komende drie jaar, maar een acute neusverkoudheid krijgen hè? Dan ben ik voorbereid.

Vier verschillende lipsticks. Waarvan ik er uiteraard altijd maar één, de meest neutrale, gebruik, dus waarom ik samen met een deo, drie kleine parfumflesjes en een foundationsample bijkans de halve Ici Paris XL op m’n schouder heb, geen idee. Maar hé, je kan ooit, na twee jaar, maar in ene beslissen dat die neutrale kleur felrood moet worden hè? Dan ben ik voorbereid.

Een halve kilo aan parkeerbewijzen, kortingskaarten en visitekaartjes. Kennelijk moest ik 7 maanden geleden ergens bij Bos en Lommer zijn, je kunt het nog maar willen weten. Vier H&M cadeaukaarten – geen idee of er nog wat opstaat -, een verlopen kortingspas voor River Island en ah, hier is mijn ziekenhuiskaart dus en niet, waar ‘ie hoort, in mijn portemonnee. Die uiteraard ook standaard in mijn tas zit, maar ik nooit kan vinden in al die andere troep. En die visitekaartjes….wie zíjn al deze mensen? En hoe kom ik aan hun kaartjes? Maar hé, je kan ooit maar eens een volslagen vreemde van een totaal onbekend tussenbureautje nodig hebben hè? Dan ben ik voorbereid.

Eigenlijk ben ik met deze inhoud zo’n beetje overal op voorbereid. Dus weet je wat? Ik laat alles er lekker in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Ik en m’n tas
Sluiten