Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 16 okt 2015 / 17:21 uur

Metro Mode’s Mannenpanel #7

Al die prachtige rodeloperjurken, modeshows en blitse modetrends. Leuk, maar wat vinden mannen er eigenlijk van? Metro Mode strikt drie excentrieke redactievogels om de ‘mode’ onder een vergrootglas te leggen in Metro Mode’s Mannenpanel. Ditmaal de rodeloperlooks tijdens het 50ste verjaardagsfeestje van de Amerikaanse Cosmopolitan.

Het panel

Mario Wisse (40) schrijft voor Metro vooral over muziek, film en televisie. Hij heeft een voorliefde voor dramatische oudemannenmuziek, wielrennen en Belgisch bier. Hij woont samen met zijn vriendin en heeft een dochtertje.

Michiel van Berkel (24) kijkt heel de dag naar honden- en kattenfilmpjes, want dat is zijn werk. Soms maakt hij zich druk over technologische ontwikkelingen bij Metro (bijvoorbeeld de WhatsApp-service). Als dat niet hoeft, hangt hij met z’n vriendin in een grijze hoekbank.

Klaas Boomsma (40) zet de puntjes op de i als eindredacteur bij Metro. Van mode heeft hij geen kaas gegeten. Zelf draagt hij iedere dag een T-shirt, spijkerbroek en sneakers. Al jaren. Scheren? Nope. Kapper? Niet meer nodig. Stijlgevoel? Nee, niet echt. Maar hij verwondert zich graag en heeft nog weleens een mening over dingen.

De look van That Poppy

Michiel: „Finally, de skatebroek maakt z’n comeback. Jammer dat het in combinatie gaat met a) vale pastelkleuren b) That Poppy de broek véél te hoog optrekt. Mijn vriendin heeft daar ook een handje van en dat vind ik niet sexy, hoe modieus het ook moge zijn. Verder niets dan lovende woorden over de kledingkeuze. Poppy oogt alsof de eerste bloemknoppen weer op springen staan en lijkt niet te zijn aangekleed door een peperdure stylist, maar zelf haar keuze te hebben gemaakt. Nu is dat een aanname en kan ik het helemaal mis hebben, in dat geval heeft de peperdure stylist zijn werk goed gedaan. Bravo!”

Klaas: „Ik word oud, deel 1. Want ik moest That Poppy eerst even door Google trekken. Luisterend naar Lowlife en Everbody Wants To Be Poppy, vroeg ik me af: waar heb ik haar eerder gezien? Ik word oud, deel 2. Als je leeftijd al drie decennia dubbele cijfers telt, kom je erachter dat elke trend -hoe maf ook- terugkomt. Ook de trend van platinageblondeerde kindvrouwtjes die gehuld in zuurstokkleuren met een pruilstemmetje hun liedjes kwelen. Gwen Stefani deed dit eind jaren negentig. Daar kende ik Poppy van! Leuke outfit met een grote hoera voor de schoenen. Charming. Very charming.”Mario: „That Poppy – is dat serieus een naam? – draagt een broekrok als ik er niet naast zit. Een broekrok! Dat is een hartstikke leuk woord en een van de lelijkste kledingstukken ooit gemaakt. Gelukkig lacht ze er lief bij, ondanks het feit dat er – waarschijnlijk toen ze via dichtbegroeide parken en brandgangen richting rode loper fietste – een tak van een hortensia aan haar kapsel is blijven haken.”

De look van Niki Provenzano

Michiel: „Niki – ik heb een achternaam die op een Franse kaas lijkt – Provenzano staat als een boer met kiespijn op de foto. Begrijpelijk. Hoe zou jij je voelen als je een verjaardagsfeestje van een modemagazine verwisseld voor de castingdag voor de nieuwe The Addams Family-film? Toegegeven, als Morticia zo op het witte doek zou verschijnen, ging ik naar de première. Een v-hals tot de navel altijd plus één.”

Klaas: „Niki Provenzano. Provenzano. Man, wat een keiharde achternaam. Haar vader heet vast Tony. Ik weet dan ook niet zeker of ik iets kritisch over Niki moet zeggen. Voor je ’t weet vind ik een paardenhoofd met een strik erom onder m’n dekbed of sta ik met mijn voeten in een bak beton op de bodem van het IJ. Maar vooruit, alles voor de mode. Het heeft er alle schijn van dat Niki Provenzano is weggelopen uit Madame Tussauds. Er hangt een wax-achtig laagje over haar heen. En ik vind dat gympakje met die zwarte vitrage erover niet mooi. En ik vind diepe decolletés wel mooi, maar het kan te gek ook. Dit is te gek.”Mario: „Dit soort types kwam ik vroeger weleens tegen op gothic- en new wave-achtige feestjes in verschaald bier en wiet uitwasemende jeugdhonken. Mooi meisje, goede uitstraling, niks mis mee. Op dat zwarte muskietennet na dan. Maar dat laatste zou ik nooit tegen haar durven zeggen: vader Provenzano is vast een maffioso en dat soort laat hun dochter niet ongestraft beledigen.”

De look van Kim Kardashian

Michiel: „Heel vroeger, toen de wegen nog geen drempels maar kuilen hadden, was Kim Kardashian een vrouw om op te eten. KiKa had mooie rondingen, die naast haar welbekende doorbraakvideo ook op menig Instagramfoto tevoorschijn werden getoverd. Door haar bolle bips en brede heupen noemden we haar op de redactie gekscherend ‘de Fiat Multipla onder de vrouwen’. Dat is sinds d’r zwangerschapsreeks wel anders…Hoe los je dat op? In ieder geval niet met bovenstaande kledingkeuze. Naast de bolle bips heeft Kim nu ook een buikje. Ik zou zeggen: Probeer die niet te verhullen waardoor je een vormloze aardappelzak lijkt, maar accentueer het. Op een zwangerschap mag je namelijk best trots zijn, toch?”

Klaas: „Kim, niet meteen kijken, maar er kruipen twee kale mannen met hele grote hoofden onder je jurk naar boven… Jemig. Kim Kardashian is natuurlijk een hele mooie vrouw, maar kom op! Hier gaat van alles mis. De borsten en billen van Kim K. ontwikkelen zich zo langzamerhand tot apocalyptische proporties. Nu is met een maatje meer niets mis en niets dan hulde voor vrouwen met rondingen, maar dit heeft iets buitenmenselijks. En ik ben het ook niet eens met de trend van die enorme zwarte, vormeloze jurken, rokken, truien en blouses. Wij willen de vrouw zien in al haar schoonheid!”Mario: „Allemachtig, die Kim Kardashian staat werkelijk op knallen! Qua kleding ze heeft haar best gedaan, dat moet je haar nageven: veel stijlvoller dan dit kun je er niet uitzien wanneer je over zulke overweldigende rondingen beschikt. Alleen dat gezicht bevalt me nooit zo; dusdanig beschilderd en beplamuurd dat ze kan doorgaan voor een zojuist ontdekt wezen van een andere planeet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Metro Mode’s Mannenpanel #7
Sluiten