Constance van Amstel
Constance van Amstel Lifestyle 7 okt 2015 / 18:30 uur

In een uur naar de look van Kim Kardashian

Van een beetje mascara naar de look van Kim Kardashian. Metro’s Constance liet het zich aan- of eigenlijk, opsmeren.

Vier uur, veertig producten en vijftig stappen. Dat heeft de Amerikaanse visagist Mario Dedivanovic nodig om het gezicht ‘reality hotshot’ Kim Kardashian te ‘creëren’. In Nederland heeft make-upartist Amanda Rijff zich het contouren, waarbij verschillende tinten foundation een gezicht meer vorm geven, eigen gemaakt. Vers terug van de Parijse fashion week trok ze deze week naar het niet zo glamoureuze Amsterdam Sloterdijk om deze Metro-verslaggever de look van aan te meten.

LEES OOK: Redactrice leeft een week als Kim Kardashian

Na het uitstallen van al haar producten, stelt Amanda me gelijk gerust: het gaat geen vier uur duren. Sterker nog, met een uurtje denkt Amanda mij wel omgetoverd te hebben. Overigens zullen we bij die vijftig stappen wel in de buurt komen.

Schilderen

De opmaaksessie begint met het maken van de ’flawless face’: een gezicht dat met primer en concealer ‘een rustig canvas’ wordt. Nu kan het grote ‘schminken’ beginnen. Dat klinkt oneerbiedig, maar dat is wel wat het is als ik zie hoeveel foundation er op mijn neus, wangen, voorhoofd en kin wordt gesmeerd. Dit kan niet mooi worden, denk ik paniekerig. En inderdaad: in de spiegel zie ik een bruin/witte indiaan… Maar dan smeert Amanda de boel uit en zie ik opeens een smaller gezicht met jukbeenderen. De finishing touch bestaat uit wat mascara en lipstick: klaar is Kim!

Tips van Amanda Rijff. VIDEO: Guy Reinards

De reacties

Dan begint de volgende beproeving: het onder ogen komen van collega’s. Eén van mijn mannelijke collega’s omschrijft mijn look als volgt: ‘in het leven van geen enkele moderne vrouw is het gerechtvaardigd om met zoveel make-up rond te lopen’. Een ander zegt dat ik op een wassen beeld lijk. Anderen zijn gelukkig genuanceerder, variërend van ‘mooi, maar too much voor naar kantoor’ tot ‘echt heel anders’. Vriendinnen die ik een selfie app, vinden het mooi, maar ‘niet jou’.

LEES OOK: Deze make-up artists zijn in een mum van tijd celebs

In de trein naar huis voel ik me bekeken. Misschien omdat ik erop let, maar met zulke zwarte wenkbrauwen snap ik het gestaar wel. De look van Kim levert aandacht op en dat is natuurlijk ook haar doel. Maar niet het mijne en ik denk niet dat ik nog eens zo over straat ga. Hoewel, die smalle wangen bevielen me wel.

Bekijk de hele transformatie van Constance hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In een uur naar de look van Kim Kardashian
Sluiten