Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 10 okt 2015 / 09:14 uur

Het W Hotel opent in Amsterdam

Vrijdag opent in Amsterdam het eerste W Hotel van Nederland. Wij spraken general manager Igor Buercher over het feit dat de luxe en onder modemensen gewaardeerde hotelketen in Amsterdam is geland.

„Opwindende stijl, innovatief design en luxe,” zo omschrijft de general manager van het W Hotel Amsterdam – met kamers vanaf 350 euro – de locatie in hartje centrum. Het hotel – verdeeld over twee gebouwen – zit in de voormalige KAS bank en heeft alvast één streepje voor op alle andere recent geopende verblijven in de stad: een in de winter verwarmd buitenzwembad op het 22 meter tellende balkon. „We zijn erg trots op onze W Lounge en het prachtige 360 graden uitzicht dat het biedt.”

Lees ook: ‘Mensen willen weten waar hun kleding vandaan komt’

Een streepje voor is nodig, want de laatste tijd openden al zoveel hotels in de stad, zoals Hoxton, INK, Volkshotel, Amrath). „We erkennen dat Amsterdam één van Europa’s meest populaire bestemmingen is, dus het komt niet als een verrassing dat er zoveel hotels openen in de stad. Maar Amsterdam is perfect voor de W-merk: levendig en vol energie, in combinatie met een sterk cultureel aanbod”, aldus Buercher.

Het hotel wil niet alleen een plek zijn om te kunnen overnachten; het wil ook een ontmoetingsplek zijn waar veel gebeurt, zoals openingen, workshops, lezingen, exposities en volgende week al het Amsterdam Dance Event. Ook kun je zo’n beetje alles („mits legaal”) via roomservice bestellen; tot aan lastminute avondjurken toe.

Lees ook: Wolweek: dit wist je nog niet over wol

Het Nederlandse aspect van de buitenlandse hotelketen komt tot uiting in bijvoorbeeld handgeweven bedspreien met kleine verhalen over de Nederlandse cultuur, gordijnen bedrukt met klassieke Amsterdamse grachtenpanden en douchecabines geïnspireerd op de traditionele Nederlandse telefooncellen. Het personeel is in het nieuw gestoken door Mattijs van Bergen. Ook wordt de geschiedenis van het karakteristieke gebouw geëerd, met onder meer 5 kilometer aan zichtbare koperen leidingen, een knipoog naar de telefoondraden en elektriciteit lijnen toen het gebouw dienst deed als telefooncentrale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het W Hotel opent in Amsterdam
Sluiten