Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 7 okt 2015 / 15:00 uur

5 x Beautyproducten die fan zijn van de koelkast

Sommige beautyproducten hebben niet alleen een handleiding hoe deze te gebruiken, maar ook hoe deze te bewaren. Zo zijn er beautyproducten die je beter zo koel mogelijk kunt bewaren. In de koelkast dus. Wij tippen vijf beautyproducten die je vanavond nog op het plankje in de koelkast kunt zetten. Waarom? Dat lees je hieronder.

1. Parfum

Als er in de wereld van de cosmetica en beautyproducten iets kostbaar is, dan is het wel jouw flesje parfum. Wanneer je je parfum (of eau de toilette) koel bewaart behoud je de formule van de ingrediënten. Zo bescherm je je parfum tegen het vervliegen (verlies van geur) -door zon of warmte- door het in de koelkast te bewaren.

Lees ook: Beauty Talk: Ellen Snijder

2. Lippenstift en lippenbalsem

Is je favo lippenstift of lippenbalsem een gesmolten of misvormde brei geworden? Leg hem in de koelkast en het krijgt zijn normale structuur weer terug. Ook voor het behoud van de juiste structuur kun je preventief je balsem en lippenstift in de koelkast leggen.

3. Oogcrème

Iets kouds op je ogen of wallen smeren werkt als een wondermiddel. De koude temperatuur zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar je aderen wordt gestimuleerd. Dit vermindert het opgeblazen gevoel rondom je ogen of die wallen. Naast dat het beter werkt dan wanneer je de crème op kamertemperatuur bewaart voelt het ook heerlijk koel aan op je ogen. Doen dus!

4. Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers op gel basis worden vaak gebruikt om de huid te hydrateren, kalmeren en zachter te maken. Deze maskers worden nog grotere heelmeesters wanneer deze in de koelkast worden bewaard. Het verkoelende effect heeft een positieve werking; het vernauwt haarvaten en vermindert roodheid. Dus voordat je tijdens je volgende ladies night naar de maskers grijpt kun je ze het beste even koel leggen.

5. Eyeliner

Wanneer je je eyeliner zo scherp mogelijk wilt aanbrengen kun je het beste je eyeliner koel leggen, zo’n tien minuten voordat je het aanbrengt. Dus wil je uitpakken met een strakke cat eye dit weekend? Leg hem in de koelkast of wanneer je heel erg haast hebt kort in de vriezer.

Lees ook: Kunstige vlechten tentoongesteld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
5 x Beautyproducten die fan zijn van de koelkast
Sluiten