Thomas Stevens
Thomas Stevens Lifestyle 14 sep 2015 / 13:47 uur

Wes Anderson ontwerpt oogstrelende bar voor Prada

Miuccia Prada’s briljante brein staat niet alleen bekend om de kleding die ze ontwerpt voor het invloedrijke Italiaanse modehuis, ook haar affiniteit met kunst en musea maakt haar tot een absoluut iconisch figuur. Voor haar meest recente samenwerking slaat ze de handen ineen met niemand minder dan de geprezen regisseur Wes Anderson. Zo is te lezen in een bericht op Wired.

Kitsch

En niet om een film mee te maken, nee, de visuele verhalenverteller is gevraagd om een bar te ontwerpen voor Fondazione Prada, het kunstfonds van het modemerk in Milaan. En dat is goed nieuws voor Anderson-fans, want de visionair staat bekend om de kenmerkende esthetiek in zijn films, met een gekke fascinatie voor symmetrie en graderende kleurschakeringen.

Vintage

Het oogstrelende retro resultaat ziet er dan ook uit alsof je je op de filmset van The Grand Budapest Hotel begeeft. Bar Luce is dan ook geheel gedecoreerd in de bijbehorende ‘50s-stijl, inclusief vintage flipperkasten.

Lees ook: Een lust voor het oog: de 5 korte films van Prada

Daarnaast maakte Anderson een korte film ter gelegenheid van het gezamenlijke project. Bekijk ‘Castello Cavalcanti’ hieronder om een impressie te krijgen van de kunstige samenwerking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wes Anderson ontwerpt oogstrelende bar voor Prada
Sluiten