Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 29 sep 2015 / 09:00 uur

Wat gebeurt er als je je haar wast met Fanta?

Er zijn veel shampoomerken die krullen, anti-pluis of volume beloven. Maar maken ze dat waar? Neen, heus niet allemaal. De Amerikaanse Melodi Erdogan besloot daarom shampoo te vervangen voor Fanta.

Coca-Cola in je haar

De Bustle-journaliste is niet de eerste die een fles frisdrank over haar lokken giet. Coca-Cola is een graag geziene gast bij onder andere het Britse model Suki Waterhouse. Want het zwarte prikgoedje zorgt voor extra volume en een pluizig effect, maar of het ook gezond is voor je haar? Nee, wij denken van niet. Maar hoe zit het met Fanta?

Het haar van Melodi voor het experiment, gedroogd met de föhn plus haar gebruikelijke haarproducten.

Fanta versus Coca-Cola

Ondanks dat Fanta en Coca-Cola beiden frisdrank zijn, bevat Fanta andere ingrediënten die voor een nonchalante coupe kunnen zorgen, meldt Bustle. Zo bevat Fanta citroenzuur en natriumpolyfosfaten, twee ingrediënten die Coca-Cola niet bevat, maar de meeste gewone shampoos hebben deze twee wel achterop de fles staan.

Voor het experiment gebruikte Melodi twee flessen Fanta die zij kort na elkaar over haar lokken verdeelde. “Het viel me direct op dat de Fanta een heel luid prikgeluid maakte toen het eenmaal in mijn haar zat. Toen ik het twee minuten had laten intrekken was mijn haar behoorlijk stijf geworden”, schrijft Erdogan.

Lees ook: 5 x voedsel waardoor je haar sneller groeit

Het resultaat

Na twee uur natuurlijk drogen had de Fanta zijn werk gedaan: “Ik had meer volume en mijn krullen waren veel duidelijker zichtbaar. Mijn haar voelde eerlijk gezegd heel natuurlijk, droog en schoon aan. En het rook nog lekker ook!”

Het haar van Melodi na het experiment.

Een aanrader?

Maar het goedje aanraden als shampoo-vervanger, nee dat gaat er bij Melodi niet in. “Misschien voor af en toe, voor meer volume. Maar het heeft simpelweg niet de werking die shampoo heeft. Bovendien bevat het ook veel ingrediënten die juist voor meer pluis en droog haar zorgen.” Conclusie: meer volume, meer slag, meer pluis, maar Fanta bevat ook veel schadelijke ingrediënten die niet heel gezond zijn voor je haar en hoofdhuid.

Beeld: Melodi Erdogan
Reageer op artikel:
Wat gebeurt er als je je haar wast met Fanta?
Sluiten