Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 8 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Rimpels? Stop met door een rietje drinken

Dol op een ijskoffie met een rietje? Een blikje frisdrank met een kleurig exemplaar? Of een cocktail met een chique plastic staafje? Als beautyexperts het voor het zeggen zouden hebben, kun je de rietjes beter links laten liggen. Want het zuigen door een rietje kan rimpels en lijnen rondom je mond veroorzaken.

Elasticiteit en collageen

Maar hoe kan iets simpels als een plastic praktisch hulpstukje rimpels veroorzaken? “De bewegingen van de mond die je moet maken om door het rietje te zuigen stimuleren de afbraak van collageen en elasticiteit van de huid, wat rimpels en lijntjes veroorzaakt”, vertelt beautyexpert Renée Rouleau aan Marie Claire.

25 plus-zaken

Maar voordat je in paniek raakt en de behoefte voelt om alle rietjes in huis ritueel te verbranden, moet je weten dat het pas vanaf je 25e levensjaar mee gaat tellen. “Collageen en elasticiteit zijn op hun sterkste vanaf je geboorte tot midden twintig. Maar je kunt beter rimpels voorkomen, dan ze proberen kwijt te raken als je ze eenmaal hebt”, besluit Rouleau.

Hetzelfde geldt voor rokers en het bekende verschijnsel van ‘rookrimpels’ rondom de mond. Stoppen met roken en rietjes dus.

Lees ook: Video: Verlamde vrouw toont hoe ze zich opmaakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.