Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 16 sep 2015

Mooi: documentaire over dakloze modefotograaf

De modewereld zit vol glitter en glamour, en de mensen die er in werken worden er in ondergedompeld. Althans, dat is de opvatting.

Zie ook: Documentaire On Beauty zet albino’s in het zonnetje

Homme Less, een documentaire over het leven van de 56-jarige modefotograaf Mark Reay, toont een heel andere kant van de American Dream. Hij had klussen genoeg voor diverse modebladen en verdiende 30.000 dollar per jaar. Toch was hij zes jaar lang dakloos.

Lees ook: Documentaire over Maison Martin Margiela

Zijn ‘bed’ bevond zich op een dak in East Village, New York en zijn slaapzak en pakken waren zijn enige bezittingen. Niemand die iets kon vermoeden: hij droeg iedere dag een stropdas en ging naar de sportschool om in shape te blijven. De documentaire laat dan ook de twee verschillende werelden zien waarin de fotograaf zich bevond: die van mooie modellen en die van scheren en wassen in openbare toiletten.

30.000 dollar is te weinig

,,Ik verdiende 30 duizend dollar per jaar. Dat klinkt goed, maar dat is niet voldoende in New York,” aldus de fotograaf in The Guardian. Als hij niet werkte in de modewereld, had hij een bijbaantje als ober en leefde hij van zijn spaargeld. ,,Ik kon af en toe nieuwe kleding kopen, maar daarmee hield het ook op.”
Pas sinds deze zomer is Reay niet meer dakloos.

Zie ook: Documentaire: Mannenmodel zijn is hard werken

Homme Less werd op 7 augustus getoond in New York en is nu te zien op verschillende internationale filmfestivals.

Bekijk de trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mooi: documentaire over dakloze modefotograaf
Sluiten