Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 14 sep 2015

Model met robotarm loopt show New York Fashion Week

Modelabels kiezen steeds vaker voor diversiteit op de catwalk: transgender, moeders met kinderen en gehandicapte modellen. Ook Rebekah Marine breekt de barrières, zij loop met haar robotarm mee in de aanstaande New York Fashion Week show van label FTL Moda.

Geen toekomst in de mode?

Rebekah is geboren zonder rechter onderarm, en heeft sinds vier jaar een prothese. Al sinds zij klein was werd haar verteld dat er voor haar geen plek noch toekomst was in de modewereld. De inmiddels 28-jarige gaf het op en ging terug in de schoolbanken en ging daarna opzoek naar een ‘normale’ baan.

De droom

Toch bleef de modellendroom Rebekah bezig houden. Haar baan gaf haar niet de voldoening waar ze naar opzoek was. Zo besloot ze toch voor het modellenvak te gaan vlak nadat ze haar prothese kreeg. Naast model werd ze een ervaringsdeskundige die sprak over haar toestand en ervaringen en geeft ze regelmatig lezingen.

Afwijzing na afwijzing

Maar ondanks dat Marine koos voor het modellenvak was het moeilijk om aan de bak te komen. „Om een model met een handicap te zijn is erg lastig geweest de afgelopen jaren. Bureaus willen vaak niet eens naar mijn portfolio kijken. Maar ik ben gaan realiseren dat het draait om het vinden van je eigen niche. Ik heb geaccepteerd dat de meeste klanten niet met me willen werken op basis van mijn ‘handicap’”, vertelt Marine aan website Mashable.

New York Fashion Week

Toch werd Rebekah opgemerkt door de modewereld en zo liep zij in februari dit jaar haar eerste show tijdens New York Fashion Week voor label Antonio Ourzi, vlak daarna werd ze geboekt voor een campagne voor het Amerikaanse kledinglabel Nordstrom en ook voor de aanstaande New Yorkse modeweek loopt Rebekah een show. Driewerf hoera voor diversiteit!

Lees ook: Meisje (1) met downsyndroom krijgt modellencontract

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Model met robotarm loopt show New York Fashion Week
Sluiten