Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 11 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Modefotografe maakt fotoserie over de liefde

Wat is er mooier dan de liefde? De Deense maar in Amsterdam woonachtige fotograaf Karen Rosetzsky, die onder meer werkt voor ELLE, zette voor haar eerste boek Young Love dolverliefde stelletjes van over de hele wereld op de gevoelige plaat.

Lees ook: Ontwerper Bas Kosters komt met een boek

De beelden zijn geschoten in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, New Orleans, Willemstad, Praag, Kaapstad en Parijs. Wij spraken haar en vroegen naar haar ervaringen in de modewereld.

Hoe zou je de modewereld omschrijven?
Het ziet er allemaal heel glamoreus uit, als je er zelf niet in zit. En natuurlijk is het er een onderdeel van, maar het is vooral hard werken en lange dagen maken. Maar als je met een goed team werkt, is het vooral een hele leuke wereld!

Je fotografeerde Michiel Huisman voor ELLE. Hoe was dat?
Hij is een vriend van me, en zo aardig en gemakkelijk om te fotograferen. Het voelt nooit als werk als ik hem op de foto moet zetten.

Wat is jouw signature?
Ik hou er van om mensen te fotograferen waar een spontaan en echt gevoel om heen hangt. Ik zoek altijd naar dat soort modellen, omdat ik echtheid in mijn foto’s wil. Ook wil ik dat mijn beelden tijdloos zijn en dat de bekijker van de foto het gevoel voelt als ik voelde toen ik de foto maakte. Daarom hou ik van jonge mensen, omdat die vaak nog zo lekker spontaan zijn.

Lees ook: Indrukwekkende fotoshoot met depressieve modellen

Hoe zou je het project Young Love omschrijven?
Het was zo leuk om al die verliefde mensen te ontmoeten en op de foto te zetten! Mooi om te zien hoe gewillig mensen hun gevoelens tonen, zoenen of zelfs naakt durven te gaan voor een onbekende, wat ik toch ben. Ik denk dat het makkelijker is dat ze niet alleen zijn en omdat ik naar echtheid zoek, zijn het ook geen al te lange fotosessies.

Wie is jouw grote liefde?
Mijn man Dennis van Leeuwen. Ik ontmoette hem 15 jaar geleden in Denemarken in een fotostudio waar ik assisteerde en we zijn al negen jaar getrouwd. We hebben twee kinderen: Sally van 2,5 en Isaak van net een maand en we zijn beiden dolverliefd op hen. We voelen ons gezegend dat we nu een gezin zijn. Als ik moet reizen, gaan ze altijd mee, zodat ik hen niet hoef te missen. Het boek is ook opgedragen aan Dennis.

Wat staat er nog op je verlanglijst?
Meer internationale modecampagnes en meer van dit soort (boek)projecten. En de wereld over reizen met mijn gezin!

Young Love is vanaf september 2015 te koop in geselecteerde winkels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Modefotografe maakt fotoserie over de liefde
Sluiten