Sophie Moerman
Sophie Moerman Lifestyle 14 sep 2015

Meisje (1) met downsyndroom krijgt modellencontract

De Britse peuter Connie-Rose Seabourne laat maar weer eens zien dat je geen standaard uiterlijk hoeft te hebben om model te worden. Het eenjarige meisje is net gestrikt door een modellenbureau, ondanks (of misschien wel dankzij) het feit dat ze het syndroom van Down heeft.

Succes

Regelmatig kreeg moeder Julie te horen dat haar dochtertje model zou moeten zijn. Na lang twijfelen besloot ze langs te gaan bij een modellenbureau, en het was meteen raak. Het goedlachse meisje viel meteen op, met haar grote ogen en blonde haren. Het modellenbureau wil Connie-Rose nu gaan inzetten voor tv-commercials en winkelreclame.

Trots

Uiteraard is Julie zo trots als een pauw. ,,Toen ik met de modellenbureaus over haar situatie sprak, was er niemand die er iets naars over zei”, vertelt ze aan SWNS. ,,Ik denk dat ik er nog meer mee zat dan zij!”

Misverstand

Gelukkig vindt ook Connie-Rose het modellenwerk erg leuk. ,,Ze vond het geweldig! Ze luistert goed naar de aanwijzingen en had veel lol voor de camera.” Julie hoopt dan ook dat mensen op deze manier een beter beeld krijgen van downsyndroom. ,,Connie ís geen downsyndroom, ze heeft het. Dat is het grootste misverstand dat we tegenkomen”, besluit Julie.

https://www.youtube.com/watch?v=nMkJDLPbx-Y

https://twitter.com/i/status/639970002565656576

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje (1) met downsyndroom krijgt modellencontract
Sluiten