Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 10 sep 2015

Kunstcollectie Frans Molenaar onder de hamer

De kunstcollectie van Frans Molenaar gaat onder de hamer.

Lees ook: De laatste show van Frans Molenaar

De couturier, die eerder dit jaar overleed, was een gepassioneerde verzamelaar en kocht zo’n beetje alle kunst die hem aansprak. Daarnaast kon hij dankzij bevriende kunstenaars een groot aantal werken rechtstreeks verwerven, werken die nog nooit op de markt kwamen. Bovendien liet hij kunst en design in opdracht maken, waardoor zijn totale collectie behoorlijk indrukwekkend is. Denk aan een werk van Toon Hermans of een geschilderd portret van de ontwerper door Silvia Willink.


Het portret door door Silvia Willink.

Lees ook: Frans Molenaar overleden

Veilghuis Adams veilt nu meer dan 500 kunstwerken en persoonlijke eigendommen van Frans Molenaar. In de collectie zitten onder meer schilderijen, tekeningen, grafiek, sculpturen, boeken, designmeubels, zilver en glas, modefoto’s en tuinbeelden. Geïnteresseerden kunnen tijdens speciale kijkdagen op 26 en 27 september bij Frans Molenaar thuis de werken bekijken, de veiling zelf vindt online plaats.

 
Het werk van Toon Hermans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kunstcollectie Frans Molenaar onder de hamer
Sluiten