Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 18 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Kanye West heeft weer heel wat mensen boos gemaakt

Kanye West zou Kanye West niet zijn als hij met zijn acties niet wat mensen tegen zich in het harnas zou jagen. En ja hoor, ook met zijn show op New York Fashion Week heeft hij het weer geflikt. Wie heeft hij nu weer boos gemaakt?

Lees ook: Kanye streamt modeshow in bioscopen

De ontwerpers

Het gerucht ging al dat Kanye West een show zou geven tijdens de prestigieuze fashionweek in New York, maar geen mens wist waar of wanneer. Slechts twee dagen voor de show werden de details bekend, tot groot ongenoegen van de ontwerpers Anne Bowen en Naeem Khan: zij stonden op dezelfde dag en rond dezelfde tijd geprogrammeerd als de show van West met zijn Yeezy-collectie. Daardoor was natuurlijk alle aandacht afgeleid van hun shows, waar toch maandenlange voorbereidingen in zaten.

Lees ook: Kanye bestgeklede man van 2014

De modellen

Aan de modellen die de kleding van Kanye West moesten tonen, werd vooraf een contract voorgelegd waarin hen het zwijgen werd opgelegd. Zij mochten niét over hem, noch over de collectie, noch over zijn familie, noch over vrouwlief Kim Kardashian praten. De prijs die ze moesten betalen als ze dat wel deden: een schaamteloze 8,75 miljoen euro. „Belachelijk en totaal over de top", zo wordt het contract genoemd. Precies dat wat Kanye West is, dus. Het is niet bekend of Kylie Jenner, die ook in de show meeliep, ook haar handtekening heeft moeten zetten.

De modepers

Nog nooit is Kanye West geroemd als modeontwerper, hoe hard hij ook roept dat hij er een groot talent voor heeft. Ook deze show kon op weinig enthousiasme van de modepers rekenen. „Iedereen weet dat zijn show vooral om de aandacht gaan en dat hij niet de beste ontwerper is”, aldus een bron tegen The Mirror. „Oncomfortabel”, noemde Dazeddigital de show. „Slavenkleding”, zo omschreef rapper Ice-T de ontwerpen. „Kanye West heeft weer bewezen dat hij niet serieus genomen kan worden als ontwerper”, zo lezen we op de site van NY Times. „Maar toch lijken veel mensen in de mode dat wel te doen, ze blijven maar verwachtingsvol, de dwazen.”

Lees ook: Modecolumn Sigrid Stamkot: Kanye kan het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kanye West heeft weer heel wat mensen boos gemaakt
Sluiten