Thomas Stevens
Thomas Stevens Lifestyle 14 sep 2015 / 13:47 uur

Ingenieus schoeisel voor kinderen in nood groeit mee

Het zijn soms de kleinste gebaren die de grootste impact kunnen hebben. Dat is in ieder geval wel zo in het geval van Kenton Lee. Zijn ‘simpele’ uitvinding kan mogelijk de levens van miljoenen kinderen over de hele wereld veranderen.

Barmhartig

Lee startte zijn bedrijf The Shoe That Grows omdat hij zich wilde inzetten voor de ruim 300 miljoen jongeren die blootsvoets het leven moeten doorgaan, met soms dodelijke gevolgen. Het probleem met reguliere schoendonaties is dat deze al gauw afgedragen zijn, waardoor het enkel een pleister op een gapende wond is.

De sandaal die hij als antwoord op dit probleem ontwierp, maakt het mogelijk om tot wel vijf jaar lang, vijf maten groter mee te ‘groeien’ met de voet. Hierdoor zijn kinderen verzekerd van langdurige hulp en lopen zij minder risico op aanverwante gezondheidsklachten.

Lees ook: Victoria Beckham ontwerpt voor het goede doel

Het is mogelijk om via de site van The Shoe That Grows schoenen te doneren aan de meest hulpbehoevende ontwikkelingsgebieden. Bekijk hieronder de video om te zien op wat voor manier het bedrijf zich inzet.

https://www.youtube.com/watch?v=oHts0SjPryU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ingenieus schoeisel voor kinderen in nood groeit mee
Sluiten