Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Lifestyle 14 sep 2015 / 13:47 uur

Hoe zou je jezelf omschrijven; gemiddeld of mooi?

Wanneer je moet kiezen of je ‘gemiddeld’ of ‘mooi’bent, welke omschrijving zou je dan gebruiken? Meerdere vrouwen werden voor die keuze gesteld in een nieuw onderzoek van beautymerk Dove.

Gemiddeld

Volgens Dove zijn de resultaten schokkend: slechts 4 procent van de vrouwen in de wereld omschrijvt zichzelf als ‘mooi’, terwijl 96 procent kiest voor ‘gemiddeld’. Dove stelde vrouwen in vijf verschillende steden (Shanghai, San Francisco, Londen, Sao Paulo en Delhi) voor deze keuze.

Lees ook: Prachtige campagne: Liefde is voor iedereen gelijk

Boven de deuren van een openbaar gebouw (in elk land) stonden twee verschillende borden. Op de een stond ‘gemiddeld’, op de ander stond ‘mooi’. De overgrote meerderheid koos ervoor door de deur met het bordje ‘gemiddeld’ te lopen. Achteraf gaven velen toe spijt te hebben van hun beslissing en dat het effect had op hoe ze over zichzelf dachten. “Het was confronterend om de borden te zien en te moeten kiezen. Het zette je aan het denken, hoe je jezelf zag en of dat in lijn is met hoe de rest van de wereld je ziet”, vertelde een van de deelneemsters.

Campagne

De video is onderdeel van de #ChooseBeautiful campagne van Dove. In nog geen 24 uur is de video al ruim 400.000 keer bekeken op YouTube. De campagne richt zich erop “vrouwen over de hele wereld aan te moedigen de keuzes die zij maken over hun schoonheid te heroverwegen en na te denken over hoe ze zich voelen bij die keuzes”.

Metro is heel benieuwd door welke deur jij zou lopen: deur ‘gemiddeld’ of deur ‘mooi’?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe zou je jezelf omschrijven; gemiddeld of mooi?
Sluiten