Zoë Boven
Zoë Boven Lifestyle 28 sep 2015 / 16:23 uur

H&M kiest voor moslimmodel met hoofddoek

,,Weten ze wel dat ik een hoofddoek draag?’’ Dat was de reactie van Mariah Idrissi (23) toen ze gebeld werd door een modellenscout die haar vroeg model te staan voor een nieuwe campagne van H&M. Het is de eerste keer dat de op één na grootste modeketen van de wereld kiest voor een moslimmodel.

Lees ook: Modieus hoeft niet altijd bloot te zijn

Idrissi is een Londenaar van Pakistaanse en Marokkaanse afkomst. ,,Het voelt altijd alsof vrouwen met een hoofddoek genegeerd worden in de modewereld’’, zei het model tegen Fusion.

Over de shoot met H&M was ze dan ook erg enthousiast: ,,Ze vroegen hoeveel nek ik kon laten zien, ze waren heel respectvol’’. Het modemerk zorgde ook voor een privékleedkamer en beperkt contact met mannen. ,,Als de cameraman zag dat er iets niet goed zat, vroeg hij een vrouw het recht te trekken, dat was lief.’’

https://www.instagram.com/p/6Ik75VhU1u/

View this post on Instagram

H&M recycle awareness ad – 'close the loop' is out, link in bio, check it out it's a good cause 😎✌🏽️@hm #hm #hmclosetheloop

A post shared by Mariah Idrissi (@mariahidrissi) on

Geen regels

De campagne ‘Close the Loop’ gaat over het recycelen van kleding. Er zijn veel verschillende modellen gebruikt: mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en etniciteiten. Ze hebben ook erg uiteenlopende lichamen. Er komt bijvoorbeeld ook een gehandicapte atleet in de clip voor. ,,Er zijn geen regels in de mode’’, is de verklaring van de modeketen.

Lees ook: Een healthblog zonder blote buik

Bekijk het filmpje van de campagne hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
H&M kiest voor moslimmodel met hoofddoek
Sluiten