Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Lifestyle 14 sep 2015

Gehandicapt model op Ukrainian Fashion Week

Het 21-jarige model Alexandra Kutas staat voor een bijzondere mijlpaal. De Oekraïense brengt haar leven door in een rolstoel, maar is vastberaden haar droom om model te worden, te verwezenlijken. Later dit jaar schittert ze in Kiev als gastvrouw bij de Ukrainian Fashion Week.

Model

De vastberaden brunette uit Kiev combineert haar werk als model met een baan als fysioloog. Ze zet zich bovendien in voor betere faciliteiten voor rolstoelgebruikers.

https://twitter.com/WordLinkFASHION/status/638841275974860801

Alexandra liep bij haar geboorte een dwarslaesie op. „Toen ik 16 jaar was kwam ik op het idee om model te worden”, vertelt ze. „Een fotograaf spotte mij in een café en ze nodigde me uit voor een shoot. Dat was zo inspirerend en ik realiseerde me dat modellenwerk hetgeen was dat ik wilde doen.”

Rolstoelvriendelijk

De twintiger voegde daaraan toe dat ze de modellenwereld toegankelijker kan maken voor mensen in een rolstoel. Tijdens de Ukraine Fashion Week hoopt ze designers te ontmoeten en haar eigen ideeën te verspreiden. „Ik heb veel ideeën over hoe je modellen met handicaps kunt gebruiken en ik heb ook ideeën over hoe dat eruit moet zien”, vertelt ze.

Toen Alexandra werd uitgenodigd voor de Fashion Week hoopte ze direct dat het zou leiden tot meer opdrachten als model. „Oekraïne is niet erg rolstoelvriendelijk. Als ik model word, denk ik dat ik wat kan betekenen voor anderen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Gehandicapt model op Ukrainian Fashion Week
Sluiten