Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 7 sep 2015 / 11:26 uur

Durf eens gekkere dingen onder je kleding te dragen

Als liefhebber van softbra’s greep Marloes Hoedeman constant mis. En als ze er eens één beet had, was die sexloos en saai. Dat kan beter, dacht ze, en richtte twee jaar geleden Love Stories op.

Lees ook: Grotere cupmaat? Het kan met deze bh!

En met succes: het ondergoed wordt inmiddels verkocht bij onder meer De Bijenkorf, het Britse Selfridges en Galeries Lafayette in Parijs en natuurlijk de eigen winkel aan de Herengracht in Amsterdam. een interview met de oprichtster.

Wat is de gedachte achter Love Stories?
Mooie lingerie maken dat funky, betaalbaar en comfortabel is. Lingerie die je wilt laten zien, zonder dat het in your face is. Gave designs, toffe prints en vooral setjes die je zelf samen kunt stellen. Wat ik ook erg kan waarderen is dat dezelfde shape en style steeds herhaald wordt, zodat je niet steeds hoeft te gaan passen. En kleine details zoals een transparant siliconen label in plaats van zo’n wit dat je nooit helemaal weg geknipt krijgt.

Hoe ben je het begonnen?
Ik ben echt de lingeriewereld ingedoken, gaan kijken welke merken er bestaan. Ik heb beurzen bezocht en vanuit daar met mijn ondervindingen, namelijk dat deze markt behoorlijk in slaap gevallen is, aan de gang gegaan.
Ik ben naar een atelier bij Como, Italië, gegaan en gestart met een sample collectie.

Lees ook: Lingerie gemaakt van verse bloemenWelke celeb/model zou je graag in je producten zien?
De actrice Marine Vact vind ik prachtig, dat zou te gek zijn.Wat staat er nog op je wishlist?
Oooh, nog heel veel: een swimwear lijn, meer winkels, een Love Stories Hotel…..Er is een nieuwe lijn: Cirque de la Nuit. Bijna haute couture, als je de beelden zo ziet. Wat is de bedoeling daarachter?
Deze lijn is ontstaan omdat ik vaak het meest waanzinnige en bijzonder kant tegenkwam, dat helaas te kostbaar is voor onze main LoveStories collectie.
En omdat we aanvragen kregen van bijzondere boutiques die een andere type klant hebben.

|De Cirque de la Nuit-lijn.

Vind je dat lingerie de erkenning krijgt die het verdient, in de modewereld?
Een aantal merken zijn echt een begrip, deze hebben zeker erkenning (denk aan La Perla, Agent Provocateur) Nu wij nog, haha! Het verandert wel, heb ik het gevoel. Gelukkig gaan mensen lingerie steeds meer als een onderdeel van hun outfit zien. Zeker ook door lage broeken en transparante tops is het vaak erg zichtbaar.Hoe zie jij lingerie, hoe zou je het omschrijven?
Lingerie is iets dat elke vrouw draagt, elke dag iets anders, je trekt het aan naarmate je mood is van die dag. Het maakt je zelfverzekerd als je iets moois of bijzonders aan hebt. Soms durf je gekkere dingen onder je kleding te dragen.

Lees ook: Nederlandse vrouw loopt het liefst in oma-onderbroekDe eerste winkel in Antwerpen zit eraan te komen. Waarom daar?
Antwerpen is de eerste winkel met het nieuwe concept. De winkel geeft het gevoel alsof je in een hotelkamer/lobby bent: klein en cosy. We zijn zelf gek op Antwerpen en er kwam een locatie vrij op een mooie plek. En we hebben veel fans in België.

Welke steden staan er nog op je verlanglijstje?
Parijs, Tokyio, Sydney, London, Kopenhagen, New York, LA, Hong Kong, Stockholm, Oslo, Milaan, Madrid, Barcelona, en nog veel meer, haha!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Durf eens gekkere dingen onder je kleding te dragen
Sluiten