Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 14 sep 2015 / 15:00 uur

DIY: Wallen? Zo kom je er vanaf

Met het weekend achter de rug en de wekker die vroeg ging, zijn er hoe dan ook tekenen van het weekend te bespeuren op je gelaat. Hoe leuk het feestje of festival was bijvoorbeeld. Maar gelukkig hebben we daar komkommer pads, jouw heelmeesters om korte metten te maken met wallen. Hoe je ze maakt zie je hieronder.

Wallen, wallen, wallen

Een feestweekend achter de rug is leuk, maar de bijbehorende zichtbare vermoeidheid is een minder leuk gevolg. Want hoe ga je ze te lijf, die wallen? Groene thee? IJs? Aambeienzalf? Neen, met de eeuwenoude komkommer -maar dan anders. Komkommers hebben een hydraterende werking omdat ze voor ongeveer 90 procent uit water bestaan.

Vlogger Michelle Phan komt met een oplossing: komkommer pads. Het enige wat je nodig hebt is een goedwerkende vriezer, een mixer en een flinke komkommer. Je kunt de pads in de vriezer bewaren voor ongeveer een maand.

Wat heb je nodig?

1 Mes
1 Boterhamzak (vriezerzakje) met sluitrand
1 Komkommer
1 Blender
1 Grote kom
1 Zakje wattenschijfjes
Water

Hoe maak je het?

Stap 1: Snijd de komkommer in kleine stukkenStap 2: Doe de komkommer in de blenderStap 3: Mix en blend de komkommerStap 4: Doe er wat water bij om het goedje dunner te makenStap 5: SchuddenStap 6: Giet het goedje in een komStap 7: Dep je wattenschijfjes in het goedje totdat ze helemaal doordrenkt zijnStap 8: Knijp de overige komkommersap uit het watjeStap 9: Doe de watjes (ongeveer 6) in het broodzakje en stop ze in de vriezer

Wanneer je de watjes in de ochtend nodig hebt, haal ze dan voordat je gaat douchen uit de vriezer en leg ze uit op een bordje. Tegen de tijd dat je ze nodig hebt zijn ze al iets ontdooid en klaar om gebruikt te worden. Laat de watjes 10 minuten op je ogen rusten voordat je ze eraf haalt.

Lees ook: DIY: Zo creëer je de perfecte cat eye

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: Wallen? Zo kom je er vanaf
Sluiten