Esther Zandberg
Esther Zandberg Lifestyle 28 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Delftse print 3D-bh’s die wél lekker zitten

Elke vrouw herkent het wel: lichamelijke ongemakken door het dragen van een bh. Te strak, te los, vullingen scheef, haakje er uit. Maar wat nou als er een echt perfect zittende bh zou zijn? Lidewij Twillert (25) wil het gaan realiseren door het gebruik van een 3D-printer.

Gewoon niet lekker

„Nu nog wordt de bh-beugel tweedimensionaal gemaakt. En bij heel veel vrouwen zitten die gewoon niet lekker. Ik maak beugels die driedimensionaal zijn en daardoor goed om je lichaam zitten”, vertelt de 25-jarige student aan Omroep West. Voor haar afstudeerproject aan de Technische Universiteit deed Lidewij al onderzoek naar de 3D-geprinte bh. Nu wil ze het helemaal gaan realiseren.

Op maat gemaakt

Maar hoe gaat dan dan in zijn werk, een bh een 3D-printer? Hiervoor maakt Lidewij gebruik van een bodyscan. Zo worden de maten en omvang van de borsten van een vrouw gemeten. De printer doet vervolgens de rest van het werk. „Zo heb je dus je op maat gemaakte beugel. En dan maak ik daar een mooie bh van."

https://www.facebook.com/meshinnovativeintimates/posts/149022505447442

Lees ook: Stella McCartney ontwerpt bh voor borstkankerpatiënt

De bh’s gaan volgens Lidewij ongeveer honderden euro’s kosten. Het ondergoed dat Mesh Lingerie zal heten, is de prijs volgens de ontwerpster wel waard. Het kost wat: “Maar, dan zit ie wel echt goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Delftse print 3D-bh’s die wél lekker zitten
Sluiten