Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 25 sep 2015 / 10:02 uur

5 x voedsel waardoor je haar sneller groeit

Wachten tot je haar weer is aangegroeid, duurt altijd lang. Maar gelukkig zijn er etenswaren die ervoor zorgen dat je lokken een groeispurt krijgen. Ook maken ze je haar sterker.

Welk eten dat is? Dat sommen we graag voor je op.

1. Zalm

Deze lekkere vis barst van de gezonde vitamines en proteïnes, maar bevat ook omega-3 dat de haargroei stimuleert. Al deze stoffen houden je hoofdhuid gezond waardoor je haar sneller kan groeien.

2. Oesters

Een zinktekort is een van de gevolgen van haarverlies en een ongezonde hoofdhuid. Daarom zijn oesters zo goed om te eten, ze zitten barstensvol zink.

3. Eieren

Eieren bevatten omega-3 (is-ie weer!) en zijn rijk aan biotine. Het is niet zozeer het ei zelf dat je haren sneller doet groeien, maar de eierdooier. Teveel eiwit eet kan juist de opname van biotine blokkeren, waardoor er een tekort ontstaat. Eierdooiers lepelen dus!

4. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen bevatten bètacaroteen. Deze vitamine bevordert een gezonde hoofdhuid en de haargroei.

5. Gele pepers

Gele pepers bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel. Dat is fantastisch nieuws voor je lokken, want vitamine C is een antioxidant dat de kracht van je haarzakjes verstrekt en preventief beschermt tegen breken.

Lees ook: Dit is écht magisch voor je haar

Reageer op artikel:
5 x voedsel waardoor je haar sneller groeit
Sluiten