Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 27 aug 2015

Modecolumn Sigrid Stamkot: Doe maar niet meer

Doe maar niet meer

Zo. De vakantie is weer voorbij. En niet iedereen leek er daar even fashionable bij te willen lopen. Logisch natuurlijk, want vakantie, maar toch: we stuitten regelmatig op de meest tenenkrommende combi’s en kledingstukken. Gewoon, als tip voor de volgende reis: deze items kunnen uit de koffer blijven.

De afritsbroek

Hè, zo lekker comfy, zo’n afritsbroek. Want bij warm weer rits je zo die pijpen eraf, i-de-aal! Dat je er vervolgens uitziet als een vermomde padvinder die de helft van zijn doorgaans kleurloze broek kwijt is, vergeten we maar even?

De witte sportsok

Doet het op de één of andere manier altijd goed in badslippers, maar in ieder geval in de sneaker en bij voorkeur hoog opgetrokken. De Britten mogen het niet, die hebben namelijk als extra gevaar nog dat ze door de witte benen dan niet het verschil zien tussen sok en ledemaat, maar de Hollanders ook niet. Tenzij je gaat sporten, natuurlijk.

De verwassen polo

Hij gaat eigenlijk al jaren mee op reis, die polo. Niet te warm, niet te koud, best netjes, zo’n kraagje en knoopjes. Alleen heeft zo’n polo op een gegeven moment zijn beste tijd wel gehad. Maar dat zie jij niet meer, want hij doet al jaren dienst, dus waarom dit jaar niet? Omdat hij eruit ziet alsof hij al honderd keer gewassen is, en dat ook daadwerkelijk is, misschien?

Het windjack

Och ja, zo handig, zo’n alles tegenhoudend windjack! Want je weet immers maar nooit hè, een regenbui is zo gevallen. Klopt, maar als het warm is, is een buitje op zich niet zo erg, en bovendien koop je zo’n windjack doorgaans in dezelfde winkel als een afritsbroek, en is ‘ie dus zeker zo kleurloos als dat eerste afgekeurde item.

De fleecetrui

Ook te gebruiken als kussen, want zo lekker zacht. Doe dat dan vooral, want hoewel je het ongetwijfeld heerlijk warm zult hebben in zo’n fleecetrui, het blijft er toch uitzien alsof je solliciteert naar de baan als levensgrote teddybeer voor de plaatselijke speelgoedwinkel.

Lees ook:
Modecolumn Sigrid Stamkot: De standaardtoerist
Modecolumn Sigrid Stamkot: Mode-omi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Doe maar niet meer
Sluiten