Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 21 aug 2015
Leestijd: 4 minuten

Metro Mode’s Mannenpanel #5

Al die prachtige rodeloperjurken, modeshows en blitse modetrends. Leuk, maar wat vinden mannen er eigenlijk van? Metro Mode strikt drie excentrieke redactievogels om de ‘mode’ onder een vergrootglas te leggen in Metro Mode’s Mannenpanel. Ditmaal de rodeloperlooks tijdens de première van No Escape in Los Angeles.

Het panel

Mario Wisse (40) schrijft voor Metro vooral over muziek, film en televisie. Hij heeft een voorliefde voor dramatische oudemannenmuziek, wielrennen en Belgisch bier. Hij woont samen met zijn vriendin en heeft een dochtertje.

Michiel van Berkel (24) kijkt heel de dag naar honden- en kattenfilmpjes, want dat is zijn werk. Soms maakt hij zich druk over technologische ontwikkelingen bij Metro (bijvoorbeeld de WhatsApp-service). Als dat niet hoeft, hangt hij met z’n vriendin in een grijze hoekbank.

Klaas Boomsma (40) zet de puntjes op de i als eindredacteur bij Metro. Van mode heeft hij geen kaas gegeten. Zelf draagt hij iedere dag een T-shirt, spijkerbroek en sneakers. Al jaren. Scheren? Nope. Kapper? Niet meer nodig. Stijlgevoel? Nee, niet echt. Maar hij verwondert zich graag en heeft nog wel eens een mening over dingen.

Dania Ramirez

Mario: „Alsof haar natuurlijke uitstraling nog niet pittig genoeg is, heeft ze er ook nog een felgroen kleedje bij aangetrokken. Mocht Dania Ramirez om wat voor reden dan ook kwaad op me zijn; ik zou het op een lopen zetten. Of heel hard aan die kol die veel weg heeft van een strop trekken natuurlijk. Maar ik draaf door; Dania staat op een rode loper in L.A. en ik zit gewoon aan mijn bureau in Sloterdijk.”

Michiel: „Mijn veronderstelling werd bevestigd door Google: Dania Ramirez heeft een figuur waar je je niet voor hoeft te schamen. Bijzonder vreemd dat ze dan zo’n figuurloos jurkje draagt. Als hoofd complottheorieën bij Metro heb ik hier een verklaring voor. Ze is tegenwoordig moeder en wil niet meer als sekssymbool worden gezien. Dat lukt wel als je het slabbetje van je dochter gebruikt als basis voor je jurk.”

Klaas: „Ik loop graag ‘s ochtends vroeg hard. Ergens in het groen, vlakbij Halfweg, ligt een bruggetje over Zijkanaal F. Als ik daar overheen ren, de zon is net op en ik kijk over het glinsterende water en de grasgroene dijk, voel ik mij een heel blij mens. Dania Ramirez en haar outfit komen heel dicht bij dat gevoel. Alles is er mooi aan. Driewerf hoera voor Dania.”

Lees ook: Metro Mode’s Mannenpanel #4

Charlotte Ross

Mario: „Charlotte Ross heeft haar voeten blijkbaar op Marktplaats gezet, want er is geen spoor meer van te bekennen. Alle gekheid op een stokje: had even gemist dat de broek met klokpijpen terug is. Of is die helemaal niet terug en begaat Charlotte hier een modeflater van jewelste? Ik moet het misschien eens aan mijn collega’s in het modepanel vragen.”

Michiel: „Flashback! Evenals Taylor Swift een broek waar je de voeten niet in ziet. Dat vind ik lelijk. Voor u denkt “Die Michiel, wat een ontzettende zuurpruim is hij ook”, geen zorgen: het fleurige bovengedeelte tovert een glimlach op het gezicht. Sexy zonder ordinair te zijn: Charlotte weet – haar bezoekjes aan de plastisch chirurg buiten beschouwing gelaten – hoe het moet.”

Klaas: „Ik ken Charlotte Ross niet persoonlijk, dus als iemand mij zou vertellen dat de dame op deze foto Sharona heet en muntjes verkoopt voor de botsauto’s op de kermis in Bovenkarspel, zou ik dat zonder meer aannemen. Als ik Charlotte was en ik zou werken in een business die voor een belangrijk deel om uiterlijk draait, zou ik naar een première niet als Sharona gaan.”

Lees ook: Metro Mode’s Mannenpanel #3

Lake Bell

Mario: „Bij rode jurken moet ik altijd aan dat zoetgevooisde liedje ‘Lady In Red’ van Chris DeBurgh denken, die man waar Volendam altijd voor leegloopt als hij ergens in de buurt speelt. Lake Bell – die jurk staat haar overigens keurig – denkt aan heel andere zaken zo te zien. Of ze haar haar fiets wel op slot heeft gezet toen ze die aan het begin van de rode loper op de standaard zette bijvoorbeeld.”

Michiel: „Hé, zo’n gezicht trek ik ook als ik nodig moet poepen, maar niet kan omdat ik in een vergadering zit. Lake Bell heeft hetzelfde probleem en kan haar diepste gevoelens maar moeilijk verbergen. Maar goed, dat heeft geen drol met haar outfit te maken. Ze speelt op save en tovert de huidskleurige schoentjes inclusief heel veel rood uit de garderobe. Dat resulteert in een prima, net als de koffie op het werk. Niet geweldig, maar je komt er de dag mee door.”

Klaas: „Oef. Lake Bell heeft een naam die klinkt als een wild feestje, maar potverdikkeme, deze foto straalt intens ongemak uit. Wat is hier aan de hand? Misschien heeft ze een dochter van 5 en mocht die mama’s lippenstift op doen. En misschien heeft ze een styliste die vanaf 1986 in coma heeft gelegen, vorige week is wakker geworden en toen deze jurk heeft uitgezocht. Kan allemaal.”

Lees ook: Metro Mode’s Mannenpanel #2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Metro Mode’s Mannenpanel #5
Sluiten