Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 17 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian zweert erbij, wat is Banana Powder?

Angelina Jolie en Kim Kardashian zweren er bij: bananenpoeder. Nee, niet om door gezonde shakes te gooien, maar om te gebruiken op je gezicht. Wat is het precies? We vroegen het Daphne van der Vliet, make-up artist.

Wat doet Banana Powder precies?
De Banana Powder is een transparante poeder die je gebruikt wordt voor het fixeren van foundation. De transparante poeder zorgt ervoor dat de make-up beter blijft zitten en dat deze niet gaat glanzen.

Hoe werkt het precies?
Dit product egaliseert de huid, door roodheden en grauwe kleuren in de huid te corrigeren. Ook absorbeert het huideigen oliën, zodat je huid niet blijft glanzen. Kim Kardashian gebruikt dit product bijvoorbeeld om haar gezicht te shapen: plaatsen te highlighten waar dat gewenst is.

Lees ook: De make-uptechnieken van Kim en Rihanna ontrafeld

Waar komt het vandaan?
De poeder is speciaal ontwikkeld om kleuren in de huid te corrigeren na het aanbrengen van de foundation, zodat de huid bijvoorbeeld niet grauw wordt. Ideaal dus ook voor een donkere huid.

De bekendste fans zijn allen beroemd en worden regelmatig gefotografeerd. Is dit voor ons, als gewone stervelingen, ook een product dat echt nodig is?
Door de fijne structuur is het product heel geschikt om dagelijks te dragen. Het corrigeert de oneffenheden en maakt de huid prachtig egaal. Een absolute musthave, dus ook voor ons gewone stervelingen!

Lees ook: Bizar: make-up op zeven maanden oude baby

Toch is het niet helemaal een heilig product, gezien de make-upfail die Angelina Jolie er vorig jaar mee had. Hoe kan zoiets?


De make-upfail van Angelina Jolie is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door gebrek aan licht op de plek waar ze werd opgemaakt. Daarnaast was de poeder heel erg wit, een kleur die niet bij haar eigen huid past. Ze wilde hier denk ik mee highlighten, maar had deze kleur beter in de huid moeten blenden.

Hoe voorkom je een make-upfail met dit poeder?
Let er bij het aanbrengen op dat je kleine beetjes van het product gebruikt en als een dun laagje op de huid aanbrengt. Hierdoor krijg je het mooiste resultaat en zal er geen poeder ophopen op de huid.
Gebruik een groot en luchtig poederpenseel om dit product aan te brengen. Pak een klein beetje poeder op het penseel en maak dan met het penseel een draaibeweging in de deksel. Hierdoor verdeel je het product tussen de haren van het penseel en zal het product heel egaal over de huid verdeeld worden.

Lees ook: Waarom sporten met make-up op slecht voor je is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kim Kardashian zweert erbij, wat is Banana Powder?
Sluiten