Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 11 aug 2015 / 09:40 uur

DIY: Pimp je werkplek

Nu de zomer(vakantie) ten einde begint te raken worden de strandbedjes langzaamaan ingeruild voor de bureaustoelen, want werken zullen we! Maar voordat we weer aan het werk gaan kun je die overige ‘vrije tijd’ goed besteden aan een kleine metamorfose van jouw werkplek. Zo kan een kleine verandering al wonderen doen en jouw bureauleed verzachten. Metro Mode zocht zes handige, makkelijke DIY- en interieurtips voor je op.

1. Bureau van pallets

Ze zijn al langer hip, die rauwe pallets. Als koffietafel, aan de muur of zelfs als bed worden de handige houtwerkjes ingezet. Maar ook als bureau! Zet twee pallets naast elkaar op een simpele houten bouwmarktvoet of leunend op een kastje, en je hebt een bureau.

2. Schema van kleurentape

Mocht je vroeger nooit posters plakken op je muren vanwege de stickervlekken op de verf? Met handige kleurentape (die geen vlekken achterlaat) kun je heel veel opleuken. Zo kun je een handig schema maken met tape, a4-‘tjes en verschillende leuke ijzeren klemmetjes (voor een kaartje of een foto).

3. Moodboard van ijzer vlechtwerk

Wie een verbouwing heeft meegemaakt gaat dit ijzeren vakjeshaagje ineens van een ander daglicht bekijken. Want dit robuuste stuk ijzer is goed te gebruiken voor op jouw bureau. Schaf een paar leuke klemmetjes of tangetjes aan en hang kaartjes, quotes of foto’s op en je hebt in één klap een sfeervol, rauw moodboard. En de grootte van jouw ijzermoodboard kun je uiteraard helemaal zelf bepalen (mits je een ijzerzaag in huis hebt).

4. Kalender printen

Wie niet zo’n fan is van kleurentape of andere plaksels op de muur vindt in deze leuke, minimalistische kalender wellicht een oplossing. Want wanneer je handig bent met Word (of Photoshop) kun je makkelijk een agenda maken. Print de agenda uit en doe hem onder een clipboard. Zo heb je je agenda altijd in het zicht en kun je gemakkelijk dingen aanpassen op het laatste moment. En heb je iets verkeerd opgeschreven? Tipexen maar!

5. Dienbladen als opbergmaterieel

‘Breng je woonkamer naar je werkplek’, luidt het credo. Want wanneer je dingen die je normaliter alleen in je woonkamer zal plaatsen, naar je werkplek verplaatst krijgen ze plots een heel ander – een veel leuker- doel. Zo kun je een dienblad gebruiken als opbergbak voor leuke boekjes, post of papieren, een vaas kan dienen als pennenbak en waxinehouders kunnen ingezet worden als paperclipopberging.

6. Quote-muur

Vind je je witte muur te saai? Pak een groot papiervel en schrijf je beste, mooiste en meest inspirerende quotes erop met zwarte stift. Wanneer je het wat drastischer wilt aanpakken kun je je witte muur (zoals op de foto) ook compleet bestiften, of laten bestiften. En wanneer je je stiftwerk beu bent verf je de muur gewoon weer wit.

Lees ook: DIY: Zo maak je je eigen wenkbrauwgel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: Pimp je werkplek
Sluiten