Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 17 aug 2015 / 09:29 uur

De bucketlist van Imaan is eigenlijk al afgevinkt

Pas 18 jaar is ze, maar eigenlijk is de bucketlist van Imaan Hammam met de cover van de Amerikaanse Vogue, campagnes voor Calvin Klein en Tiffany’s, de beroemde Victoria’s Secret fashionshow en een cover voor het septembernummer van de Nederlandse Vogue al compleet afgestreept.

Lees ook: Hollands schoon bij de Victoria’s Secret Fashionshow

Het meest recente vinkje staat achter één van de shoots, er staan er vijf in het grote modenummer. Samen met een compleet team en modefotograaf Marc de Groot reisde het topmodel af naar Marokko, het land waar haar moeder vandaan komt, om daar een beeldreportage te maken. En ook die kan dus van de verlanglijst af. ,,Het was echt heel cool om te doen. Mijn familie is echt een partyfamilie, dus ze maakten er echt een feest van, met veel eigengemaakte hapjes. Het voelde goed om juist daar de foto’s te maken."

Nadeel

Haar trotse moeder kijkt tijdens de lancering van de cover glimlachend toe. Speciaal voor deze gelegenheid liet ze voor haar dochter in Marokko een gewaad maken, dat zo de catwalk op had gekund. ,,Familie betekent heel veel voor me", zo vertelt het model, dat de ochtend na de lancering in Amsterdam naar Bali vliegt voor een welverdiende vakantie. ,,Het nadeel van dit werk is dat ik mijn familieleden niet al te vaak kan zien. Gelukkig skypen we heel veel, dat houdt ons nog een beetje bij elkaar."

Lees ook: Vijf redenen waarom we van Cara Delevingne houden

De afgelopen twee jaar is de carrière van de in Amsterdam geboren Imaan als een raket gelanceerd. Toen ze tijdens Paris Fashion week exclusief de show van Givenchy opende, na al de nodige shows voor onder anderen Jean Paul Gaultier, voorspelde iedereen haar een grote carrière. Die voorspelling kwam uit. ,,Het is zo snel gegaan allemaal. Ik was pas 16 en alleen maar heen en weer aan het vliegen en nieuwe mensen aan het ontmoeten. Er werd gewoon een heel nieuwe wereld voor me geopend. Toen ik net begon, was het eigenlijk een grote chaos. Nu probeer ik echt wel af en toe pas op de plaats te maken en ook even te genieten van het moment. Ik heb met veel topmodellen gewerkt, en daar heb ik veel van geleerd. Het is zo bijzonder om te werken met mensen tegen wie je opkijkt."

Nuchter

Met die mensen stond ze in vorig jaar ook op de cover van de Amerikaanse Vogue. Ze prijkte tussen onder anderen Cara Delevingne, Karlie Kloss, Joan Smalls in, als enige nieuwe gezicht. ,,Dat was de eerste keer dat ik besefte dat ik eigenlijk ook een topmodel was. Daar was ik echt heel trots op." Maar naast haar hooggehakte schoenen zal ze niet snel gaan lopen, dat weet ze zeker. ,,Dat zit in mijn opvoeding. Ik ben gewoon heel down to earth. Ik vind dat iedereen hetzelfde is, dus ik ben ook gewoon mezelf. Ik ben opgevoed met het idee dat als je iets wilt bereiken, je er hard voor moet werken. En niet te vergeten waar je vandaan komt en wat je roots zijn."

Lees ook: Nieuwe haartrend: de hun

Met een reeds afgevinkte bucketlist: wat staat er nog op haar verlanglijst? ,,Ja, mijn lijstje is eigenlijk al af. Dus nu streef ik naar een cover van de Italiaanse Vogue. Ik weet niet wat ik anders nog moet, haha. Waar ik sta over vijf jaar? Ik doe nog steeds modellenwerk, woon in New York, maar ik heb daarnaast ook iets voor mezelf opgezet in de modewereld, een schoenen- of kledinglijn. Sneakers, bijvoorbeeld. En terug naar Amsterdam, ooit. Zeker weten. Amsterdam is mijn stad."

Imaan over….

Social media


Het is best gek dat er bij een boeking steeds vaker wordt gekeken naar hoeveel volgers je hebt. Maar het helpt me wel in mijn carrière, dus ik doe er wel aan mee. Ik kan eigenlijk niet geloven dat ik 100.000 volgers heb die dagelijks mijn foto’s checken en reageren. Ik probeer elke dag iets te posten, maar probeer ook mijn leven niet te laten leiden door social media. Ik wil privé ook gewoon privé houden en dat lukt wel.

Collega Romee Strijd, die gekroond werd tot Victoria’s Secret angel

Nee, ik was niet jaloers, helemaal niet. Ik gun het haar echt, want ze heeft er echt keihard voor gewerkt en ik was juist trots dat er weer een Nederlandse angel is. Ik zit nu in de bloei van mijn carrière, en ik richt me nu op mijn high fashion shows en campagnes.

Donkere modellen

Ik heb het gevoel dat het begint te veranderen en daar ben ik echt heel blij mee. En het blijkt: ik sta nu dus op de cover en ook de Teen Vogue met twee andere donkere modellen. Ik besefte nog niet dat ik een rol had in het veranderen van het aantal donkere modellen op de cover, maar dat is dus eigenlijk wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De bucketlist van Imaan is eigenlijk al afgevinkt
Sluiten