Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 18 aug 2015 / 12:35 uur

Cara Delevingne haatte lichaam door de catwalk

Cara Delevingne heeft de deur van de modewereld achter zich dichtgetrokken. Ze is liever op de filmset dan op de catwalk. In een interview met de krant The Times vertelt Cara over enkele van haar meest donkere jaren in de modewereld.

De geliefde Britse schone is haar carrière als actrice aan het voortzetten, maar haar baan als model laat haar ook niet onberoerd. Cara is er goed klaar mee. Zo meldt zij aan The Times dat zij absoluut geen catwalkshows meer wil lopen, behalve voor het prestigieuze modehuis Chanel.

‘Het modellenwerk maakte me hol’

Het 22-jarige model, dat shows liep voor onder andere Burberry, Topshop en Chanel kon niet meer onder de druk van de modewereld uit. Zo vertelt Cara dat ze op haar vijftiende depressief werd door alle catwalkshows – ze liep er vijftig per seizoen- begon ze een hekel te krijgen aan haar lichaam, zegt ze tegen The Times. „Het modellenwerk maakte me op den duur een beetje ‘hol’. Ik merkte dat ik niet meer groeide als persoon, als een menselijk wezen. Ik was een soort van vergeten hoe ik eigenlijk was… Ik voelde me zo oud.”

Lees ook: Interview: Cara werkt om te ontsnappen

‘Mensen wilden me niet meer aanraken…’

Ook kreeg Cara psoriasis (een chronische huidaandoening die zorgt voor een droge en rode huid, red), deze situatie liet haar een andere kant van de modewereld zien. „Ik doe geen modewerk meer na het krijgen van psoriasis. Mensen deden handschoenen aan en wilden me niet aanraken omdat ze dachten dat het een enge ziekte was”, vertelt ze aan The Times.

Te jong

Ook was het model geen fan van de seksueel getinte fotoshoots waar zij voor geboekt werd. Zo vertelt Cara in het interview dat ze zich veel te jong voelde voor dergelijke shoots. Over het vak als model heeft het Cara dan ook geen goed woord over. „Het is verschrikkelijk en smerig. Je begint ermee wanneer je heel erg jong bent, je wordt blootgesteld aan niet altijd even leuke dingen.”

Voorlopig houdt Cara het dus bij acteren.

Lees ook: Merken gaan keihard de strijd aan tegen neppers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cara Delevingne haatte lichaam door de catwalk
Sluiten