Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 17 aug 2015 / 09:34 uur

5 beautytips die je vast nog niet kent

Op diverse persevenementen en van verschillende beautyexperts horen we regelmatig de leukste tips of verborgen gehouden geheimen. We zijn de beroerdste niet en delen ze graag met jou. Doe er je voordeel mee!

1 Vergeet je bovenkant niet

Oké, vingers omhoog: wie van jullie doet alleen mascara op de onderkant van de bovenste wimpers? Juist. Mooier is het om ook de bovenkant van die haartjes van een laagje zwart te voorzien, zodat je geen andere kleur hebt als je naar beneden kijkt. Het is een kleine aanpassing, met een groot verschil!

2 Driehoek tekenen na slechte nacht

Nachtje slecht geslapen? Lang leve de concealer en bij voorkeur – onze favoriet – de touche éclat van Yves Saint Laurent. Je bent al snel geneigd het goedje alleen op de donkere kringen aan te brengen, die moeten immers worden verborgen. Beter is het echter om een driehoek tot net over je wang te tekenen met de pen en dan in te vullen. Zo verdoezel je de kringen, maar de driehoek geeft tevens optisch een liftend effect.

Lees ook: 10 beautytrucjes die je nog niet kende

3 En de oren dan?

Je smeert je gezicht in. Je handen. Je lijf. Maar je oren blijven vaak vrij van allerhande smeersels. Neem ze gerust mee, de volgende keer als je je dagcrème opdoet. De dunne huid kan het goed gebruiken.

4 Omgekeerde wereld

Eerst shampoo, dan conditioner. Zo is het, zo hoort het. Toch? Misschien niet. Steeds vaker spreken experts over de omgekeerde methode: eerst conditioner en dan pas wassen. Conditioner kan het haar namelijk zwaar maken. Het grootste gedeelte er daarna uitwassen, zorgt voor extra volume. Bovendien ziet het haar er minder snel vettig en vies uit.

Lees ook: Dit wist jij vast nog niet over de modewereld

5 Babyhuidje

Geen zin om je grondig in te smeren, maar wel behoefte aan wat vettigheid, die dan ook weer niet té vet is? Smeer je lijf na het douchen of badderen losjes in met babyolie. Let wel: doe dat dus vóór het afdrogen. Laat het héél even intrekken en droog je dan af. Zo is je huid toch ingesmeerd, zonder dat alle olie op je kleding terechtkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 beautytips die je vast nog niet kent
Sluiten