Alrik de Jong
Alrik de Jong Lifestyle 14 jul 2015 / 09:10 uur

Boete wegens rijden met slippers

Een vrouw uit Frankrijk heeft afgelopen weekend een boete gekregen omdat ze met teenslippers achter het stuur zat. In totaal moest ze 90 euro betalen wegens onverantwoord rijgedrag.

In de buurt van Toulouse werd ze door de politie van de weg gehaald. Een vrouwelijke diender besloot een boete te geven nadat ze haar voeten zag. "Je mag niet rijden met dit soort schoeisel, want ze zitten niet vast aan je voeten", was de uitleg van de agente.

Lees ook: Zwartrijder mag kiezen: boete of tien keer opdrukken
Lees ook: 10 trucjes om schoendraagleed te verzachten

De Française dacht naar eigen zeggen aanvankelijk dat het om een grapje ging. Ze bleek echter niet op de hoogte van de nieuwe verkeersregels, die sinds 1 juli gelden. Koptelefoons mogen bijvoorbeeld ook niet meer gedragen worden in een auto en het verorberen van een sandwich achter het stuur is ook verboden, aldus The Local.

“Er geldt geen absoluut verbod op slippers achter het stuur, het is aan de agent om te beoordelen of het schoeisel de bestuurder verhindert”, zegt een expert tegen Metro News. Pas dus maar op tijdens je vakantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boete wegens rijden met slippers
Sluiten