Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 17 jun 2015 / 11:30 uur

Mutsendief zorgt voor eerste misdrijf in 50 jaar

De ganse bevolking van het Schotse eiland Canna, lees 19 volwassenen en vier kinderen, is in rep en roer. Het normaal zo rustige eilandje is opgeschrikt door een brute diefstal, van onder meer zes handgebreide mutsen.

Lees ook: Gebreide mutsen van je favoriete eten

De dief nam ongevraagd voor in totaal 200 pond (280 euro) aan spullen mee uit de lokale winkel. Daarmee is de inbraak het eerste misdrijf in maar liefst vijftig jaar. De brutale inbreker nam ook nog koekjes, batterijen en toiletspullen mee.
Echt veel moeite voor zijn buit hoefde hij of zij niet te doen: de winkel wordt doorgaans ‘s nachts open gelaten, zodat vislieden van het internet gebruik kunnen maken of een kopje thee kunnen zetten. Daarna laten ze gepast geld achter in een speciale doos.

Lees ook: Gezocht: Extreem goed geklede bankovervaller

De laatste diefstal op Canna dateert uit de jaren zestig, toen een houten bord uit de kerk werd gestolen. De verdenking ligt momenteel op een toerist, maar de politie sluit ook niet uit dat een eilandbewoner op het slechte pad is geraakt. Grote kans ook dat de dief nog op het eiland is: er gaan geen vluchten, en slechts twee keer per week vaart er een boot in tweeënhalf uur naar het vasteland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Mutsendief zorgt voor eerste misdrijf in 50 jaar
Sluiten