Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 3 jun 2015 / 14:30 uur

Instagramvolgers steeds belangrijker voor modellen

Natuurlijk, als model moet je een knap smoeltje hebben. Maar anno 2015 is schoonheid alleen niet meer voldoende. Steeds meer modellen worden niet alleen vanwege hun uiterlijk geboekt, ook wordt er gekeken naar het aantal volgers op Instagram.

Lees ook: De zwangerschapslook van Kim Kardashian: latex

Toen Kendall Jenner eind vorig jaar werd aangekondigd als het nieuwe gezicht van Estée Lauder, zei het cosmeticabedrijf er direct bij dat het niet alleen om Kendalls “imago en energie” ging, maar ook om haar invloed op de sociale media. Want, aldus het persbericht, Kendall heeft “buitengewoon veel macht op de social media en kan zo het merk introduceren bij miljoenen jonge vrouwen over de hele wereld.”

Lees ook: In joggingbroek naar je eerste date kan je dood betekenen

Supermodel Christy Turlington zegt tegen Vogue dat ze ziet dat de tijden anders zijn dan de jaren negentig, de periode waarin zij furore maakte. "Ik sprak laatst Karlie Kloss en die vertelde dat een opdrachtgever ook bepaalde verwachtingen heeft op het gebied van social media. Ik ging gewoon en deed mijn werk."

Top 5

Kijkend naar het aantal volgers op Instagram is de top 5 van supermodellen op dit moment:

1) Cara Delevingne (13,2 miljoen volgers)
2) Miranda Kerr (6,3 miljoen volgers)
3) Candice Swanepoel (5,6 miljoen volgers)
4) Gisele Bündchen (5,3 miljoen volgers)
5) Adriana Lima (4,8 miljoen volgers)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Instagramvolgers steeds belangrijker voor modellen
Sluiten