Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 10 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Indrukwekkende fotoshoot met depressieve modellen

Fotograaf Katie Joy Crawford streed meer dan 10 jaar tegen angst en depressie. In haar afstudeerserie My Anxious Heart toont ze haar gevoelens van toen aan de hand van modellen. Het resultaat is even mooi als indrukwekkend.

Lees ook: Verloren weddenschap resulteert in ananaskapsel

"Ik dook in de reden van mijn pijn," zo vertelt Crawford aan Mashable. "Zo kwam ik erachter wat mijn triggers waren, en vond ik een manier hoe met mijn dagelijkse strijd om te gaan."

Gek

Alleen al in Amerika lijden 40 miljoen mensen aan een angststoornis of depressie, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Amerikaanse zogeheten Anxiety and Depression Association. "Er wordt al snel gezegd dat het ‘in je hoofd zit’", heeft Crawford ervaren. "Maar is het daardoor minder erg? Wat is er meer angstaanjagend dan je eigen hersenen die angstige gedachten aanmaken? Er zijn behandelingen, maar mensen durven vaak niet uit te komen voor hun ziekte, bang om als gek te worden bestempeld."

Lees ook: Prins Harry is één en al oog voor Lady Gaga(‘s decolleté)

Crawfords portretten laten verschillende momenten, gevoelens en gedachten van een persoon met een angststoornis of depressie zien. Vooral het beeld met de vogelkooi is voor de fotograaf belangrijk. "Ik zag mijn strijd vaak alsof ik gevangen in mijn eigen gedachten was. Sommige dagen kon ik wat verder uit mijn kooi vliegen, maar ik moest er altijd in terug."

       FOTO’S: KATIE CRAWFORD

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Indrukwekkende fotoshoot met depressieve modellen
Sluiten