Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 16 jun 2015 / 11:45 uur

Dit is je kans: een Prada voor bijna nada

Het Italiaanse modehuis Prada verkeert in zwaar verkoopweer. De verkoopcijfers van het prestigieuze label lopen hard achteruit. In een poging om de cijfers op te krikken zal het label de tassen in prijs gaan verlagen. Slecht nieuws voor Prada, goed nieuws voor jou: dit is jouw kans om een Prada’tje te bemachtigen.

Slechte cijfers

Het modehuis uit dat al sinds 1913 de mode-industrie siert heeft een sterk gekelderde netto-omzet genoteerd voor het eerste kwartaal van 2015 met een daling van maar liefst 40 procent, meldt Amerikaanse zakenwebsite Bloomberg.

Minder Prada

Prada CEO Patrizio Bertelli laat in een officiële mededeling weten dat de keldering van de netto-omzet vooral komt door de moeilijke uitbreiding van Prada in Azië, Hong Kong en Macau. Als gevolg hiervan zal Prada de komende jaren minder winkels openen en de deuren van sommige groothandels sluiten.

Prada voor bijna nada

Bijster fijn is het voor de consument, voor ons dus, om op dit moment een Prada-tas te kopen. De tassen zullen namelijk een stuk goedkoper worden. Naar verwachting zullen tassen van 1800 euro nu richting de 1200 euro of zelfs 1000 euro gaan kosten. Hiermee hoopt Prada de verkoopcijfers en de netto-omzet nieuw leven in te blazen. En dat betekent voor jou dus een nieuwe tas.

Lees ook: Dit is ‘s werelds duurste handtas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit is je kans: een Prada voor bijna nada
Sluiten