Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 22 jun 2015 / 08:00 uur

De wishlist van Lifesplash’ Jiami Jongejan

In de rubriek De Wishlist van… deelt iedere week een groot modeliefhebber en -kenner zijn of haar verlanglijstje op MetroMode.nl. Deze week: Jiami Jongejan van lifestyleblog Lifesplash.

Welk kledingstuk staat op dit moment hoog op je verlanglijst?
Een klassieke trenchcoat van Burberry staat stipt op nummer 1, een echte klassieker waarvan ik denk dat dat echt een prachtige investering is. Ook nog een mooie perfect passende witte spijkerbroek en een tof paar platform sneakers. I love platform shoes, maar heb de perfecte nog niet gewonnen.

Welk kledingstuk blijft maar in je kast hangen, terwijl je het eigenlijk niet aantrekt?
Ik heb een selectie van items die ik altijd graag en veel draag. Zodra het uit de was is, wil ik het dan gelijk weer aan. Maar ik heb ook een hoekje met items die ik wel mooi vind, maar toch liever steeds weer voor mijn selectie favorieten kies. Heel slecht, omdat ik meer wil afwisselen, maar ik betrap mezelf er steeds op.

Van welk kledingstuk heb je laatst met pijn in je hart afscheid genomen?
Gelukkig heb ik nooit echt iets weg moeten gooien met pijn in mijn hart, maar ik ben bang dat dat nog wel gaat komen…

Welk kledingstuk moet iedereen in zijn kast hebben?
Een zwarte skinny jeans die precies goed op maat is. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat als je er eenmaal eentje hebt, je je pas beseft bij hoeveel outfits die wel niet prachtig staat.

Welk kledingstuk moet iedereen dit seizoen in zijn kast hebben?
De maxidress of skirt! Een lange rok of jurk van een lekker stofje voor in de zomer. Groot fan en je kunt er alle kanten mee op; chic, casual of juist bohemian.

Welk kledingstuk moet iedereen acuut ritueel verbranden?
Van die beige broeken of leggings die net iets teveel op huidskleur lijken. I’m sorry, maar in de verte lijk je dan toch echt halfnaakt.

Het beste mode-advies dat ik ooit heb gekregen, is…
Als je je kledingkast opruimt: geef items die je in de laatste drie maanden niet hebt gedragen weg aan een goed doel. Dat is voor mij de perfecte vuistregel om geen kledingkast te krijgen die helemaal uitpuilt met items waar andere mensen op de wereld veel blijer van worden.

Mijn modegeheim is…
Beter één wat duurder topje waar je heel blij mee bent, dan tien goedkope die het net niet zijn.

Als ik de staatsloterij win, is het eerste dat ik koop…
Ja, die Burberry jas van vraag 1, helemaal verliefd op!

Lees ook:
De wishlist van Anna Nooshin
De wishlist van Hilmar Mulder
De wishlist van Liesbeth Rasker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De wishlist van Lifesplash’ Jiami Jongejan
Sluiten