Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 8 jun 2015 / 08:55 uur

10x hittebestendige make-uptrucjes

Hoera! De zon laat haar zonnestralen steeds vaker zien, en het strand lonkt. Maar hoe houd je je make-up hittebestendig op zijn plaats? Want zweet is niet alleen vervelend, maar verpest je vers gepoederde snoet als geen ander. Ook al is het maar een beetje. Metro Mode zocht uit….

1. Wenkbrauwpotlood
Teken jij je wenkbrauwen bij met een potlood? Zorg dan bij het aanschaffen van je potlood dat deze ‘wax’ bevat. Deze stof zorgt ervoor dat je je vers getekende wenkbrauwen niet uit kan vegen of kan wegzweten.

2. Oogschaduw
Heb je geen zin in die laagjes oogschaduw vanwege de hitte en het mogelijke smeltgevaar? Breng dan een wit oogpotlood aan op je onderste waterlijn om je ogen optisch stukken groter te maken.

3. Foundation
Gebruik je vloeibare foundation? Breng tijdens de zomerdagen je foundation kriskras over je gezicht aan in plaats van stoken met de kwast. Zou voorkom je dat wanneer je zweet je foundation doorloopt.

4. Highlighter
Ben jij fan van een gezonde glans op je snoet, maar heb je gedurende zomermaanden geen behoefte aan al die laagjes? Mix je highlighter met foundation en breng het mixje aan op je gezicht. Een gezonde glans (of gloed) plus de juiste bedekking.

5. Primer
Smeer na je dagcrème en voor het aanbrengen van je make-up niet alleen primer onder je ogen, maar ook op je oogleden. Dan blijft je oogschaduw langer op zijn plek en voorkom je doorlopen.

Lees ook: 9x Summer beauty-producten

6. Deppen niet smeren
‘s Werelds grootste make-upartiesten gebruiken deze magische truc: deppen. Wanneer je je foundation of concealer op je gezicht smeert, zal je zien dat deze er snel viezig uitziet of snel intrekt waardoor er niets meer van over is. Wanneer je de make-up met je vingertoppen op je gezicht dept zal je zien dat het veel, veel en veel langer blijft zitten. Zelfs op een hete zomerdag.

7. Eyeliner
Wil jij moeiteloos en zonder strepen de zomerdag door met je zorgvuldig aangebrachte eyeliner? Kies dan 24-uur houdende waterproof gel eyeliner in plaats van je gebruikelijke eyeliner. Vergeet niet je ogen goed te reinigen ’s avonds!

8. Blush
Gebruik jij poeder blush? Stap dan tijdelijk –namens de zon- over op een crème blush. Deze is gedurende de warme dagen je vriend, aangezien deze blush een gezonde natuurlijke kleur geeft en langer blijft zitten dan de poederblush.

9. Concealer
Wil jij dat je concealer de hele dag blijft zitten ondanks de broeierige temperatuur? Gebruik dan de deptechniek (zie tip 6) en kwast wat poederfoundation op je concealer-gebied. Zo voorkom je dat je concealer ophoopt en er viezig uit gaat zien.

10. Lippenstift
Heb jij geen zin in die heftige zware glanzende lippenstift, maar wil je wel een kleurtje op je lippen? Dep je lippenstift in plaats van smeren (of strijken) en poeder je lippenstift af met kleurloze of huidkleurige make-up poeder om de lippenstick mat te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10x hittebestendige make-uptrucjes
Sluiten