Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 14 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrouw met huidkanker post selfie

De Amerikaanse Tawny Willoughby kreeg op 21-jarige leeftijd te horen dat ze lijdt aan huidkanker. Sindsdien probeert zij vooral zichzelf en haar omgeving wakker te schudden dat zonnen wel degelijk gevaarlijk is. Zo plaatste ze onlangs een schokkerende selfie op Instagram.

Zonverslaafd

De 27-jarige Tawny ging als tiener wel vier tot vijf keer per week (!) onder de zonnebank en in de zon. Maar al die UV-straling heeft haar nu van gezonde jonge vrouw tot kankerpatiënt omgedoopt. Met haar selfie probeert ze dames (maar ook heren) ervan bewust te maken dat overmatig zonnen heel veel kwaad kan doen.

Medische hulp

Sinds de diagnose wordt Tawny behandelt in het ziekenhuis in Alabama. “Ik ga om de zes maanden à een jaar naar de dermatoloog voor een check-up. Gelukkig heb ik geen melanoom, want bij deze huidkanker ligt de kans om te sterven aanzienlijk hoger”, schrijft Tawny.

Mama

Willoughby is inmiddels al twee jaar moeder en vindt het een verschrikkelijk idee om door haar ziekte misschien haar zoontje niet te zien opgroeien. “Vandaag ben ik mama van een kindje van twee. Het is mijn grootste angst om hem niet op te zien groeien. Ik hoop dat andere mensen zonnen nooit verkiezen boven het zien opgroeien van hun kids. Smeer zonnecrème en mijd de zonnebank. Als je bruin wil zijn, ga dan voor een spray tan. Leer uit mijn fouten en zorg goed voor je huid, want je hebt er maar één”, schrijft ze verder.

Lees ook: Deze jongen helpt je door je menstruatie heen

https://www.facebook.com/10101313872717447

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw met huidkanker post selfie
Sluiten